2.10.16

ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ....ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ !!! Οι σύμβουλοι του υπουργού απέτρεψαν τη δημιουργία 1500 θέσεων σε πρώην εργοστάσιο της Softex με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι σύμβουλοι του υπουργού απέτρεψαν τη δημιουργία 1500 θέσεων σε πρώην εργοστάσιο της Softex με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ.
Αντί αυτού προώθησαν σχέδιο καταυλισμού 8,6 εκατ. ευρώ», αποκάλυψε στον Alpha989 ο τέως γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Οδυσσέας Βουδούρης, αλλά εξήγησε ότι «το έργο δεν έγινε διότι τελικά δεν εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Ο κ. Βουδούρης εξιστόρησε πώς ακριβώς έμεινε στα χαρτιά μία σημαντική δομή, η οποία θα μπορούσε να δώσει λύσεις.
«Υπήρχε ένα κονδύλι 2,5 εκατ. για μία δομή στη Θέρμη. Εμείς υποδείξαμε το πρώην εργοστάσιο της 
Softex. Εκεί παρενέβη η προσωπική σύμβουλος του υπουργού και είπε ότι είχε άλλο σχέδιο και αναφέρθηκε σε άλλη δομή κόστους 8,6 εκατ. ευρώ. Από την ASB είπαν ότι δεν είχαν τα χρήματα και πώς θα χτυπούσαν την πόρτα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άλλα 2-3 εκατ. ευρώ. “Ή αυτό το πλάνο ή κανένα” τους ξεκαθάρισαν από το επιτελείο του υπουργού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκοψε το σχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουδούρης.
«Δεν αφήνω αιχμές. Δεν αφήνω υπονοούμενα. Ό,τι έχω το λέω ευθέως και είναι επαληθεύσιμο. Όλα τα γεγονότα που αναφέρω έπρεπε εσείς οι δημοσιογράφοι να τα αναφέρετε. Γιατί δεν ρωτάτε τον υπουργό;», διερωτήθηκε ο τέως γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και μίλησε ανοικτά για όσα χρεώνει στον Γιάννη Μουζάλα.  
«Λέω και αναφέρομαι σε γεγονότα που είναι επαληθεύσιμα. Δεν είναι αιχμή να πεις ότι το υπουργείο απορρόφησε μόνο 28% από τα 800 εκατ. που είχαμε στη διάθεσή μας. Δεν είναι αιχμή να πεις ότι ο νόμος προβλέπει τον διορισμό θεσμικών διοικητών και δεν υπάρχουν. Δεν είναι αιχμή ότι έχει αδρανοποιηθεί η Τεχνική Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας, στην οποία δεν δόθηκαν καν αρμοδιότητες. Δόθηκαν από τον υπουργό σε συγκεκριμένο άτομο. Στη Δήμητρα Μουτεδελή. Με απόφασή του ο υπουργός τις έδωσε αρμοδιότητες που θεσμικά ανήκουν στην Τεχνική Υποστήριξη της Υπηρεσίας Υποδοχής. Είναι μέλος, δεν έχει θεσμικό ρόλο στο σύστημα διοίκησης, προσωπική σύμβουλος του υπουργού».
Για τα προβλήματα του προσφυγικού, ο κ. Βουδούρης υποστήριξε: «Δυστυχώς όλη αυτή η κατάσταση ήταν αναμενόμενη. Φανταστείτε μία χώρα που το Σύστημα Υγείας έχει νοσοκομεία χωρίς διοικητές, τα νοσοκομεία δεν υπάγονται σε ένα υπουργείο. Όλο το σύστημα λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Θα μπορούσε να λειτουργεί έτσι; Το ίδιο συμβαίνει και με το προσφυγικό», υπογράμμισε και αποκάλυψε πώς «οι δομές δεν έχουν επίσημες θεσμικές διοικήσεις. Έχουν άτυπους προσωρινούς συντονιστές που έχουν οριστεί από τον υπουργό χωρίς διαφάνεια και χωρίς αξιοκρατία. Δεν έχουν υπαχθεί σε μία Γενική Γραμματεία. Ακόμα και τώρα δεν έχει έρθει ο αντικαταστάτης μου. Βρίσκομαι σε αναμονή για να τον ενημερώσω. Διότι έχουμε κάνει πολλά πράγματα που γίνονται και βρίσκονται σε εξέλιξη».
Ο Βουδούρης απέδωσε τα προβλήματα στην τακτική του υπουργείου. «Δυστυχώς ήταν αναμενόμενα.
Συνέπεια της ανεπάρκειας της οργάνωσης.

Της μη εφαρμογής των σωστών μέτρων που εγκαίρως είχε αποφασίσει η κυβέρνηση».
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το πρόβλημα δεν είναι οι ροές. Και υπογράμμισε τι πρέπει να γίνει από ‘δω και πέρα.
«Πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία του ασύλου που έχει αντικειμενικές δυσκολίες και να οργανωθεί το σύστημα. Είχαμε πέντε μήνες με απόλυτη σταθερότητα. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια που είναι στη διάθεσή μας, πάνω από 800 εκατ. Δεν είναι και λίγα. Χρειάζονται οργανωτικά μέτρα, δεν χρειάζεται να σύρουμε τον τροχό, να εφαρμόσουμε απλά πράγματα»
Aκούστε την συνέντευξη:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου