«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

4.10.16

Παρουσίαση του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση, με σκοπό την παρουσίαση του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στις 19.00, στο Δημοτικό Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.
Η ίδρυση της νέας δομής έγινε με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη, στο πλαίσιο υποστήριξης του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία, ανέθεσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Κέντρου στο Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Στόχος του ΚΑΕΜ είναι να υποστηρίξει έμπρακτα άτομα που προτίθενται να αναπτύξουν βιώσιμη επιχειρηματικότητα, μέσα από την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων, για την ισόρροπη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής. Το ΚΑΕΜ θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά του προσφέροντας βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή, καθώς και την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα προσφέρονται. Η μέση χρονική διάρκεια των σεμιναρίων είναι 28 ώρες και θα πραγματοποιούνται σε δύο περιόδους εντός του έτους.
Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 27230 28353.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ
Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, προς τιμήν του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Ως τώρα έχει υποστηρίξει μια σειρά ενεργειών, που περιλαμβάνει από έρευνα για τοπικές ποικιλίες μέχρι εκπαιδευτικά σεμινάρια.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένας κοινωφελής εκπαιδευτικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες γεωργικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης της υπαίθρου. Τα κύρια εκπαιδευτικά της τμήματα είναι η Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το Perrotis College. Παράλληλα, στη Σχολή λειτουργεί εκπαιδευτικό αγρόκτημα, Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας, Κέντρο Ελιάς και άλλες δομές και προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και γεωργικών εφαρμογών που οδηγούν σε σημαντικές επιχειρηματικές δράσεις. Εκατόν δώδεκα χρόνια από την ίδρυσή της και με τη συνεχή της προσφορά, παραμένει προσηλωμένη στη μοναδική δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης, σήμα κατατεθέν της εκπαίδευσής της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου