24.10.16

Την Αυγή δεν τη βόλευαν οι δημοσκοπήσεις της Public Issue και τις ...έκοψε !

Την απόφαση της εφημερίδας Αυγή να σταματήσει τη συνεργασία της με την Public Issue ανακοίνωσε τη Δευτέρα μέσω μηνύματός της στο Twitter η εταιρεία έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων στον απόηχο των αρνητικών – για την κυβέρνηση – ευρημάτων της εταιρείας που δημοσιεύτηκαν στις αρχές του μήνα στην κομματική εφημερίδα.

«Tο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue δεν θα πραγματοποιείται, εφεξής, για λογαριασμό της ΑΥΓΗΣ, ύστερα από σχετική απόφαση της εφημερίδας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα. Σημειώνεται ότι η επίμαχη δημοσκόπηση είναι δύσκολο να βρεθεί σήμερα στον ιστότοπο της εφημερίδας (κάτω φωτό).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της επίμαχης δημοσκόπησης της Public Issue το 36% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ το 14% απάντησε ότι είναι καταλληλότερο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός αναδείχθηκε με 43% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με 23% ο Αλέξης Τσίπρας.

Eπίσης, το 85% των πολιτών απάντησε ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 45% των πολιτών εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Το βαρόμετρο είχε προκαλέσει εκνευρισμό στην κυβέρνηση, ειδικά όταν ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «η δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Αυγή παρουσιάζει μια σειρά δεδομένα που αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

Με ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα του, το Μαξίμου φάνηκε να νουθετεί την Αυγή, σημειώνοντας πως «οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος».

skai.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου