30.12.16

ΒΙΝΤΕΟ - Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Καρέλιας ή πιο απλά "το αφεντικό τρελάθηκε"! 3.000.000 bonus-παροχές-δώρα! +4,6% οι πωλησεις.

Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Ανδρέας Καρέλιας ή πιο απλά "το αφεντικό τρελάθηκε"! 3.000.000 bonus-παροχές-δώρα! +4,6% οι πωλησεις.

8. 500 € έλαβε ως δώρο ένας τυχερός (ο Δημητρης Ντακουρης) εργαζόμενος της καπνοβιομηχανίας Καρέλια! Η εταιρεία που συνεχίζει και φέτος την κερδοφορία της, απόδωσε στο κράτος εισφορές και φόρους 534 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μοίρασε σήμερα ως μπόνους στους εργαζόμενους της ποσό πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ!

Ακόμα και τις προσδοκίες των εργαζομένων ξεπέρασαν οι παροχές που έδωσε φέτος η εταιρεία "Καρέλια", δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου κ.Ανδρέα Καρέλια, στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς και την κοπή της βασιλόπιτας!
Παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και κυρίως στις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία, η εταιρεία διατήρησε τα ψηλά αποθεματικά της και αύξησε το μερίδιο της, έστω και με ένα μικρό ποσοστό στις αγορές. Τόσο ο Ανδρέας όσο και ο Στάθης Καρέλιας τόνισαν στις δηλώσεις τους ότι "το 2017 θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για την χώρα μας, με την εταιρεία να παρουσιάζεται έτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις". 
Η μεγαλύτερη πρόκληση για την εταιρεία δήλωσε ο κύριος Καρέλιας ήταν η προσαρμογή στην κοινοτική οδηγία που θα ισχύει από το Μάιο του 2017 για όλη πλέον την Ευρώπη που αλλάζει τα δεδομένα στην εμφάνιση, την ονομασία και την περιεκτικότητα των πακέτων τσιγάρων. Επίσης η εταιρεία του προσπάθησε να έχει την μικρότερη δυνατή επίπτωση σε έναν κλάδο που έχει φθίνουσα πορεία στην αγορά. Η εταιρεία αύξησε κατά 4,6% τον όγκο των πωλήσεων της και έφτασε το μερίδιο της στην αγορά στο 15%, ανεβαίνοντας κατά μία θέση στην σχετικές εταιρείες του κλάδου. Επίσης το μερίδιο της στην Ευρώπη φτάνει το 11%. 
Η εταιρεία έδωσε έμφαση στην ευρωπαϊκή αγορά λόγω της κοινοτικής οδηγίας αλλά και στην Βαλκανική παρουσιάζοντας αύξηςη 5% στις πωλήσεις ενώ διεθνώς σημείωσε μείωση 8%. 
Οι αποδόσεις της εταιρείας είναι εντυπωσιακές στην αγορά του λεπτοκομμένου καπνού για στριφτά τσιγάρα. Στον τομέα αυτό κατέχει μερίδιο 21% παρουσιάζοντας αύξηση 12%, ενώ στο εξωτερικό η αύξηση του μεριδιου της εταιρείας έφτασε το 38%. 
Για την χρονιά που φεύγει η εταιρεία Καρέλια έκανε επενδύσεις ύψους 14 εκατομμυρίων € ενώ για την χρονιά που έρχεται έχει προγραμματίσει επενδύσεις 10 εκατομμυρίων € Προκειμένου να εκσυγχρονίζει την παραγωγή της και να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της αγοράς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου