8.12.16

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ! Πανικός στην Τουρκική βουλή για τα Ελληνικά νησιά!


c0592a7b-1389-4023-96e3-0bd1b6d00418mecliste-kan-tartismasi-cikti-tansiyon-yukseldi

Χαμός έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στη τουρκική βουλή με αφορμή την κυριότητα των ελληνικών νησιών.
Η συζήτηση για το κατά πόσο τα τα ελληνικά νησιά και νησίδες του ανατολικού Αιγαίου που οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι είναι δικά τους άναψε για τα καλά τα αίματα.
Την συζήτηση για την κυριότητα όπως αναφέρει και ο Τουρκολόγος και δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης την ξεκίνησε η η βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Tanju Özcan, και συνέχισε ο βουλευτής της περιοχής Tekirdağ, (Ραιδεστού), Emre Köprülü, που επιτέθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση καταγγέλλοντας την ότι παρέδωσε «πεσκέσι» τα νησιά αυτά που είναι τουρκικά στην Ελλάδα.
Από μεριά τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος απάντησαν  στις κατηγορίες αυτές με αρκετούς να υποστηρίζουν πως τα νησιά αυτά δεν δόθηκαν στην Ελλάδα με τη συνθήκης της Λοζάνης αλλά με τη συνθήκη των Παρισίων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
Τα πνεύματα όμως άναψαν και άλλο καθώς η δήλωση αυτή δεν θεωρήθηκε επαρκής και οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος άρχισαν να φωνάζουν, σηκώθηκαν όρθιοι και ήρθαν στα χέρια με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, καθώς οι μεν κατηγορούσαν τους δε σαν προδότες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου