10.1.17

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Τετάρτη 11/1/2017

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 11/1/2017 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. 
 
Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά ανοίγματα του καιρού. 
 
Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή ασθενείς καταιγίδες. 
 
Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. 
 
Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με μεγάλα ύψη βροχής και υψηλές ραγδαιότητες.
 
Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων. Μεγαλύτερη πιθανότητα για ισχυρές καταιγίδες εντοπίζεται τις πρώτες απογευματινές-απογευματινές ώρες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Λόγω των ενισχυμένων Ν-ΝΔ ανέμων στο Μεσσηνιακό Κόλπο, θα επικρατεί ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.
 
Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, τα υψόμετρα όμως σταδιακά, με την άνοδο της θερμοκρασίας, θα ανέβουν περίπου στα 1300-1400μ. Γιαυτό όσοι οδηγοί κινηθούν στο οδικό δίκτυο Καλαμάτα-Σπάρτη μέσω Ταϋγέτου να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν όσοι διαμένουν κοντά σε χείμαρρους που τροφοδοτούνται από το Καλάθι και τους πρόποδες του Ταϋγέτου καθώς η δυνατή βροχή θα λιώσει απότομα τα χιόνια και υπάρχει πιθανότητα ξαφνικής πλημμύρας των χειμάρρων αυτών. 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου