«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

9.1.17

"Η ελπίδα δεν αρκεί ας δουλεψουμε μαζί "

Του Σταύρου Στραβόλαιμου 
 Μέλους της Νομαρχιακής Συντ. Γραμματείας
 Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών                 
  Μεσσηνίας

Δύο χρόνια από την Ίδρυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το μήνυμα του Προέδρου του και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με την ευκαιρία και του Νέου Έτους προς τους Έλληνες και προς τα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στις τρεις επίσημες γλώσσες της Οργάνωσης είναι σαφές και ξεκάθαρο, ειλικρινές και έντιμο:

«Ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Αυτή την ώρα οι αντιδραστικές και συντηρητικές δυνάμεις στόχο έχουν να διαιρούν λαούς, αποδυναμώνοντας την συλλογική φωνή και αυτοπεποίθηση των πολιτών, καλλιεργώντας τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία παντού.  
Οι λόγοι είναι βαθύτατα πολιτικοί και γι’ αυτό, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη για μια άλλη, εναλλακτική και διακριτή πολιτική απέναντι στη συντήρηση – όποιο χρώμα και αν έχει, όποια σκοπιμότητα και αν υπηρετεί. Απέναντι στην δικιά τους ρητορική είναι υποχρέωσή μας να δράσουμε αποφασιστικά και να ενώσουμε πολίτες και λαούς γύρω από ένα όραμα προοδευτικών αλλαγών. Το 2017 ας είναι χρόνος δράσης και παρουσίας μας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές πεδίο. Οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού έχουν δώσει τις λύσεις στο παρελθόν και θα τις δώσουν ξανά – αν δουλέψουμε μαζί ενώνοντας τις δυνάμεις μας γύρω από μία νέα πρόταση, με στόχο τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης, την ειρήνη και την ευημερία των λαών. Μια πολιτική πρόταση, που να συγκινήσει και να κινητοποιήσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Μια πρόταση αξιόπιστη και πειστική, οραματική και μαζί, ρεαλιστική. Μια πρόταση για τον άνθρωπο, την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες του.»

Στη βάση αυτών των παραδοχών, είναι φανερό ότι η συμπόρευση του προοδευτικού χώρου στη χώρα μας, μπορεί να έχει αξιοπιστία, ουσία, και να ανταποκρίνεται στην ιστορική αποστολή των προοδευτικών δυνάμεων, μόνον αν όσοι ηγούνται αυτών των δυνάμεων, συμφωνήσουν ότι το διακύβευμα αυτού του εγχειρήματος αφορά το ίδιο διακύβευμα που αφορά τον Ελληνικό λαό και τη χώρα.

Την οριστική, εκ βάθρων αλλαγή της χώρας.
Την οριστική ανατροπή του παρασιτικού πελατειακού πολιτικο-οικονομικού συστήματος, που συνεχίζει να παράγει αδικίες και ανισότητες.
Την οριστική αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος μιας εθνικής καταστροφής, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια προοδευτική, οραματική και μαζί ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση, αλλά να διαμορφωθούν και οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεων για την οικοδόμηση της επόμενης ημέρας.

Μιας βιώσιμης πορείας, δηλαδή, που θα βάλει την Ελλάδα στο χάρτη του παγκόσμιου καταμερισμού εργασίας, θα φέρει βιώσιμες θέσεις εργασίας και θα αξιοποιήσει τα υπαρκτά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού και της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου