10.1.17

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ !

ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
 
Ο «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας» συγκάλεσε την Τακτική Γενική Συνέλευση του και διενήργησε τις ανά διετία αρχαιρεσίες του στις 07-12-2016 στο Εργατικό Κέντρο της Κυπαρισσίας με τη συμμετοχή όλων των μελών του (μονίμων και αναπληρωτών). Κατόπιν τούτων, στις 03-01-2017 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε συγκροτήθηκε σε Σώμα με την παρακάτω σύνθεση: Πέππα Μαρία : Πρόεδρος Στυλιανού Δέσποινα: Αντιπρόεδρος Μιχαλαρέα Αγγελική: Γραμματέας Ρεκούμη Γεωργία :Ταμίας Καραμπάτσος Ιωάννης: Μέλος Τεριζάκη Γαριφαλιά: Μέλος και Χονδρογιάννη Μαρία: Μέλος Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου. 

                       
ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ πλήρως το ρεπορτάζ μας για ξενύχτι των παραγωγών της Τριφυλίας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή καθώς μετά από αυτοψία των γεωπόνων λόγω του παγετού καταγράφονται επιπτώσεις στις αγροτικές καλλιέργειες της Τριφυλίας με αποτέλεσμα η καλλιεργητική περίοδος να έχει αναβληθεί σε πολλές περιπτώσεις.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο kyparissianews.com που συνομίλησε στην Τερψιθέα με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο από τις μηδενικές θερμοκρασίες υπέστησαν καταστροφές 100 στρέμματα ποικιλίας iceberg στην περιοχή της Τερψιθέας ενώ εμφανίστηκαν προσβολές σε 22 στρέμματα σε κηπευτικά στην περιοχή των Φιλιατρών με τις επιπτώσεις του παγετού να φαίνεται τις επόμενες εβδομάδες... Σύμφωνα τους παραγωγούς έχουν προκληθεί προβλήματα σε ελαιοπερίβολα που εντοπίζονται στην περιοχήτου Κοπανακίου Αυλώνος και Αετού με τις τελικές εκτιμήσεις να ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες καθώς θα σημειωθούν βροχοπτώσεις..
Σε όλη την περιοχή με θερμοκηπιακές καλλιέργειες τα  συστήματα θέρμανσης έκαναν υπερωρίες διατηρώντας τις μονάδες κοντά στους 12 βαθμούς Κελσίου με κόστος αγοράς του ελαιοπυρήνα ενώ οι υπόλοιποι παραγωγοί έλαβαν μέτρα αντιπαγετικής προστασίας με ειδικά σκευάσματα σε καλλιέργειες χαμηλής κάλυψης σε πολλές περιπτώσεις, ενώ αρκετοί παραγωγοί χρησιμοποίησαν νέες τεχνικές προστασίας. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                             
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΝΕΔΑ ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ προορισμός αν υλοποιηθούν τα σχέδια των Περιφερειών Πελοποννήσου και
Δυτικής Ελλάδας για εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελεί η Νέδα η οποία συνδυάζει τον ονειρικό μαγικό τόπο στα Πλατάνια και Ορεινή Τριφυλία, αποτελεί η περιοχή η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις πάσχει από υποδομές τουρισμού. Από την αρχαιότητα, όπως αναφέρει ο Παυσανίας, ο ποταμός Νέδα όριζε τα σύνορα της Ηλείας και της Μεσσηνίας, ενώ είναι επισκέψιμη ακόμα και το χειμώνα καθώς την προτιμούν φυσιολατρικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.
Σε μεγάλο τμήμα της η πανέμορφη Νέδα διασχίζει χαράδρα με πλούσια βλάστηση, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες της φύσης, ενώ στην πορεία της σχηματίζει και καταρράκτες με τον μεγαλύτερο να εντοπίζεται κοντά στη Φιγαλεία και να έχει ύψος περίπου πενήντα μέτρα.
Οι πηγές της Νέδας εντοπίζονται στο όρος Λύκαιο κοντά στο χωριό Πέτρα στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Το ποτάμι διανύει 32 χιλιόμετρα και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος στην πανέμορφη Ελαία, κοντά στην Κυπαρισσία.
Η ονομασία του ποταμού αποδίδεται στη νύμφη Νέδα στην οποία, σύμφωνα με τον μύθο, έδωσε η Ρέα τον νεογέννητο Δία καλώντας τη θεότητα των νερών να τον προστατέψει από τον άνδρα της Κρόνο. Το φαράγγι του ποταμού είναι γεμάτο πλατάνια, κουμαριές, συκιές κι αγριοβελανιδιές, συνθέτοντας τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς από το οποίο νομίζεις πως θα ξεπηδήσουν νύμφες. Από τις ομορφότερες διαδρομές προς τους καταρράκτες της Νέδας είναι αυτή που περνά από το χωριό Κοπανάκι και ανηφορίζει στο βουνό, μέσα από τοπία βυθισμένα στο πράσινο και γραφικά χωριά. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου