26.2.17

Ραγδαίες εξελίξεις: Μας απειλεί με πόλεμο η Τουρκία – Πάμε για ΚΥΣΕΑ και,τυπικά, αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής

«Μη μας ζορίσετε, ξέρετε τι μπορούμε να κάνουμε» η ξεκάθαρη πολεμική απειλή της Τουρκίας που έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις Π.Καμμένου. 
 
 Πριν λίγο με απειλές και βαρείς χαρακτηρισμούς αντέδρασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου καθώς χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας «κακομαθημένο παιδί της κυβέρνησης» και «άνθρωπο που ζει μέσα στα κόμπλεξ του»  ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να του… βάλει χαλινάρι και τον κατηγόρησε ότι τινάζει στον αέρα τον ελληνοτουρκικό διάλογο 
 
Επιδεινώνονται ραγδαία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα, καθώς σήμερα όπως ήδη σας αποκάλυψε το pentapostagma.gr στο «χορό» των πολεμικών διαξιφισμών μπήκε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ενώ πριν λίγο απάντησε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας,  Μπιναλί Γκιλντιρίμ, καθώς σε ομιλία του θυμήθηκε την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον «Μωάμεθ τον Πορθητή» σε ένα ιδιότυπο πολεμικό διάγγελμα.


O Π.Καμμένος είπε κάτι στις δηλώσεις του που πέρασε στα «ψιλά» : «Δεν μπορώ να φύγω από την Αθήνα αυτές τις μέρες , είναι τέτοια τα πράγματα και η ένταση που υπάρχει»…δείγμα του τι έρχεται… Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει ΚΥΣΕΑ εντός των επόμενων ημερών και θα αποδεσμευτούν και οι κανόνες εμπλοκής (και τυπικά).

«Όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατακτούσε την Κωνσταντινούπολη, και τότε κάποιοι έλεγαν «όχι». Αλλά ο Πορθητής, χωρίς να δώσει αξία σε αυτούς που προτιμούσαν τον λήθαργο και τον φόβο, άνοιξε μια νέα εποχή. Κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ.

Τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σχολίασε ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβόσουγλου κατά τη διάρκεια ερωτήσεων που του έθεσαν Τούρκοι δημοσιογράφοι.

« Οι πολίτες πηγαίνουν στην Ελλάδα, πηγαίνουν στα ελληνικά νησιά. Οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα, όταν εξετάζουμε πιο προσεκτικά τις δηλώσεις του [σ.σ. Καμμμένου] θα δούμε πως είναι παρόμοιες με εκείνες ενός κακομαθημένου παιδιού, αλλά αυτό το κακομαθημένο παιδί δεν πρέπει να επισκιάσει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα.Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική αυτή. Δεν χρειάζεται να μας κάνουν επίδειξη δύναμης.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν καλύτερα τι να κάνουν. Η Κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα. Θα πρέπει να συνετιστεί [σ.σ. ο Έλληνας Πρωθυπουργός] το κακομαθημένο αυτό παιδί. Δεν πρέπει να δοκιμάζει άλλο την υπομονή μας» δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους.

Οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών φαίνονται υπό το μηδέν την παρούσα στιγμή και πολύ αμφιβάλλουμε αν μπορεί να επανέλθουν… ίσως και υπό προϋποθέσεις μετά από πολεμική εμπλοκή. Στις 40 περίπου ημέρες μέχρι το δημοψήφισμα η Τουρκία θα κλιμακώσει περαιτέρω και ποιοτικά τις προκλήσεις της. Ήδη η Άγκυρα πραγματοποιεί στοχευμένες προσωπικές επιθέσεις όπως στον Α/ΓΕΣ, Α.Στεφανή και στον Ν.Κοτζιά.

Η Τουρκία θα θελήσει να απαντήσει και στην πράξη στις πολεμικές δηλώσεις Π.Καμμένου και στις υποτιμητικές γι αυτούς δηλώσεις Ν.Κοτζιά που εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε τον Μ.Τσαβούσογλου ηλίθιο.

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του» ανέφερε η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το θέμα είναι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουν συνεννοηθεί; Θα απαντήσουμε δυναμικά και μέχρι τέλους στην πολεμική πρόκληση της Τουρκίας; Η θα κάνουμε πάλι πίσω τελευταία στιγμή δημιουργώντας τετελεσμένο υπέρ των Τούρκων;

Από τα λεγόμενα του Π.Καμμένου διακρίνουμε πως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Δ.Γράψα για σκληρή απάντηση στην Τουρκία, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη φορά αν οι Τούρκοι ανέβουν σε ελληνικό έδαφος, θα γυρίσουν πίσω σε φέρετρα.Είχαμε αναφέρει και στο άρθρο μας Τύμπανα πολέμου: Nέα Ίμια ή ολοκληρωτικός ελληνοτουρκικός πόλεμος; – Η εισήγηση του «σκληροπυρηνικού» Δ.Γράψα… τους προβληματισμούς που υπήρχαν «Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους» δήλωσε ο Π.Καμμένος.

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται» διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας. «Κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, κάθε πλοίο που παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζονται. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση».

Απευθυνόμενος στον Τούρκο ΥΠΕΞ είπε «να του θυμίσουμε ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας και ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και όχι ο Πάγκαλος και υπ. Άμυνας εγώ».

Κληθείς να σχολιάσει την προκλητικότητα των Τούρκων ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτές οι προσπάθειες να καλέσουν κοντά τους τους εθνικιστές με κορυφαία την κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού να κάνει το σήμα των γκρίζων λύκων μέσα στη Βουλή είναι κινήσεις πανικού που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή».

«Η Ελλάδα δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές αλλά δεν θα κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα. Τα στημένα επεισόδια των Τούρκων προκαλούν θημυδία» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Άμυνας.

Πάντως φαίνεται ότι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία κινούνται συντονισμένα καθώς προχτές πολεμικό μήνυμα έστειλε και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής,:

«Θέλω να διαβεβαιώσω πως ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, ο Ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος».
 

pentapostagma.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου