3.3.17

Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες – Πότε και που θα χτυπήσουν


Clipboard

Μπορεί ο Μάρτης να μπήκε με καλοκαιρινές μέρες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κρατήσει για πολύ.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος  Γιάννης Καλλιάνος το χαμηλό βαρομετρικό απο την Ιταλία θα χτυπήσει την Ελλάδα και από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι βροχές.
Για την ακρίβεια έγραψε στο προφίλ του στο facebook
Επικίνδυνο το χαμηλό της Ιταλίας – Ισχυρές καταιγίδες από τη Δευτέρα
Τι κι αν σημειώνονται 20άρια και πλέον τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα ο καιρός να θυμίζει σε πολλές περιοχές την αρχή της άνοιξης, ο Μάρτης φαίνεται ότι μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις διότι η ερχόμενη εβδομάδα θα αποδειχθεί άκρως βροχερή.
Το αίτιο θα είναι ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να «γεννηθεί» στη κεντρική Ιταλία και που θα είναι «ικανό» να δώσει πάρα πολλά χιλιοστά βροχής στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι συνθήκες και οι παράμετροι «αστάθειας» θα είναι τέτοιες όπου οι βροχές αυτές -κατά βάση- δεν θα είναι ποτιστικού χαρακτήρα αλλά θα εκδηλώνονται συχνά πυκνά με την μορφή ισχυρών καταιγίδων η ακόμη και τοπικών χαλαζοπτώσεων.
Ας δούμε όμως τι αναμένεται να συμβεί :
Από τη Δευτέρα το πρωί, ο καιρός αναμένεται να καταστεί πολύ άστατος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρειοδυτικα της χώρας. Γρήγορα όμως και μέσα στη μέρα τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν και σε πολλές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.
Μέσα στην Τρίτη, το βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία θα «ισχυροποιείται» και θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του, με αποτέλεσμα από την Τρίτη έως και τουλάχιστον την Πέμπτη ο καιρός να είναι πολύ άστατος με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους νοτιάδες -αρχικά- στα πελάγη και μετεωρολογικές συνθήκες οι οποίες ενδέχεται να «δώσουν» ακραίες σε ένταση βροχοπτώσεις.
Σας ενημερώνω από τώρα για να γνωρίζετε αρχικά τι αναμένεται να συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα αλλά και για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα οι αγρότες ώστε να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους.
ΥΓ : Όπως είναι λογικό, επειδή χρειάζεται να περάσουν 3-4 ημέρες μέχρι την έναρξη των φαινομένων, ενδέχεται να υπάρξουν μικροαλλαγές.
Ελπίζω προσωπικά να έρθει πιο εξασθενημένο το σύστημα διότι αν έρθει έτσι όπως δείχνει αυτή την ώρα, το βαρομετρικό χαμηλό της Ιταλίας μπορεί να αποδειχθεί και τοπικά «επικίνδυνο».
Για όποιες αλλαγές θα σας ενημερώσω πάλι με αναλυτική ανακοίνωση, διότι όσο πλησιάζουμε προς τη Δευτέρα, θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς, σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τα πιο βίαια φαινόμενα.
Καλή σας ημέρα
Capture

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου