3.3.17

Από «βλαχοδήμαρχοι», «πασάδες στα Γιάννενα»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ Γ.ΠΑΤΟΥΛΗ

Οι μάσκες έπεσαν  κι αποκαλύπτονται, μέρα με τη μέρα, τα πραγματικά σχέδια της Κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση


Είναι αναμφισβήτητο ότι στο κόμμα που αποτελεί το βασικό εταίρο της  σημερινής Κυβέρνησης, ακόμη και τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν της ήταν αρεστός ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης.

Θυμόμαστε όλοι με θλίψη πως κάποτε μας χαρακτήρισαν «βλαχοδήμαρχους». 
Ελπίζαμε ότι η ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών θα είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να ωριμάσουν πολιτικά και να αντιληφθούν ότι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός κι αξίζει σεβασμού από τους εκπροσώπους της Κεντρικής Κυβέρνησης .

Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και οι ιδεολογικές εμμονές κάποιων θα τους οδηγούσαν να μιλήσουν ξανά με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους αιρετούς εκπροσώπους ενός θεσμού, που στις τοπικές τους κοινωνίες τυγχάνουν τόσο υψηλής αποδοχής.

Το να μας χαρακτηρίζει ο κ. Σκουρλέτης «πασάδες στα Γιάννινα» δεν αποτελεί προσβολή για μας, αλλά για εκείνον που ρίχνει τόσο χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το θεσμικό κατήφορο.
Εμείς συμμετέχουμε με θέσεις και προτάσεις στο δημόσιο διάλογο για τη Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση.

Του ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μας αφορούν τα κομματικά χρίσματα στα οποία αναφέρεται, αφού οι Δήμαρχοι εκλέγονται με ποσοστά που ξεπερνούν κατά πολύ τη σημερινή εκλογική δύναμη δύο και τριών κομμάτων. Αλλού ας αναζητήσει τις κομματικες σκοπιμότητες, στην Αυτοδιοίκηση φοράμε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

Δεν θα του δώσουμε επιπλέον «λογαριασμό» για τις επαφές που θα κάνουμε με όλα τα κόμματα, προκειμένου να τα ενημερώσουμε για τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. στο ζήτημα της αλλαγής του Καλλικράτη.

Τέλος, όσον αφορά το σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, ο κ. Σκουρλέτης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς. Στην «οικογένεια» της Αυτοδιοίκησης δεν κυκλοφορούν ούτε «μπαχαλάκηδες», ούτε  «κουκουλοφόροι».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου