«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

5.8.17

Κύθηρα: Χωρίς ρεύμα - Σε απόγνωση οι επαγγελματίες του τουρισμού

Σε απόγνωση είναι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων αλλά και εστίασης στα Κύθηρα καθώς εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι στο νησί είναι χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα αρκετά από τα προϊόντα που είχαν σε ψυγεία και καταψύκτες να έχουν αλλοιωθεί.

«Τα ευπαθή προϊόντα μιλάμε για παγωτά, δυστυχώς τα πετάξαμε. Είναι μια ζημιά που μπορεί να μην είναι μεγάλη όμως στις ημέρες μας είναι υπολογίσιμη. Κάποια άλλα πράγματα σε καταψύκτες και ψυγεία δεν μπορέσαν να διατηρηθούν οπότε αναγκαστικά τα πετάξαμε κι αυτά»
λέει στο CNN Greece η ξενοδόχος, Μάντυ Κορώνη. Οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν έχουν γεννήτριες οπότε δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που βρίσκονται στα Κύθηρα και μάλιστα σε μια περίοδο που η πληρότητα είναι σε υψηλά επίπεδα.

«Οι πελάτες είναι πιεσμένοι γιατί δεν έχει ρεύμα δεν μπορούν να ανοίξουν κλιματιστικό, δεν μπορούν να μπουν στα δωμάτια να κάνουν μπάνιο, δεν μπορούν να φάνε»
λέει η κυρία Κορώνη. Μεγαλύτερη αναστάτωση έχει προκληθεί στα χωριά όπου πλησίασαν οι φλόγες. Αρκετοί από τους τουρίστες μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές ενώ κάποιοι έντρομοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το νησί.
«Κινδύνευσαν χωριά, έχουν αδειάσει καταλύματα και έχουν προωθήσει τους πελάτες σε άλλα καταλύματα του νησιού ενώ αρκετοί τουρίστες φύγανε» δηλώνει η πρώην πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων στα Κύθηρα, Μάντυ Κορώνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου