4.8.17

ΕΠΩΝΥΜΩΣ- Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ..ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΉ υπόθεση τείνει να γίνει το θέμα της προστασίας του Κυπαρισιακού κόλπου μετά τις ανακοινώσεις ΥΠΕΚΑ, την κόντρα μεταξύ Κατσίβελα-Κοζομπόλη ενώ η κοινή γνώμη όταν μας ερωτά ποιοι έχουν δίκιο η απάντηση είναι μία. Δίκιο έχει ο λαός του Κυπαρισσιακού κόλπου που δεν επιθυμεί στις πλάτες του...τσιφλικάδες, ούτε προστάτες σε ένα ευνοούμενο κράτος...
Σημείο τριβής αποτέλεσε η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που δεν έχει καθοριστεί, καθώς και αν υπάρχει αντισυνταγματότητα στο Προεδρικό διάταγμα ή όχι. Αυτό θα φανεί στο τέλος. Την στιγμή που το Υπουργείο θεωρούσε μια μελέτη του 1992 ως επίσημο έγγραφο, ενώ την ίδια ώρα δεν απαντούσε γιατί το Σχέδιο Οικιστικής ανάπτυξης Δ.Ε. Αυλώνας που ήταν εγκεκριμένο δημόσιο έγγραφο το οποίο δεν εφαρμόστηκε. Ο Κυπαρισσιακός κόλπος δεν θέλει επομένως προστάτες τονίζουν έγκυροι νομικοί κύκλοι, αλλά και σύλλογοι της περιοχής...
Η Θαλάσσια χελώνα ζούσε πριν ακόμα η περιοχή χαρακτηριστεί Natura, ακόμα και όταν διεξάγονταν ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή τις οποίες θυμούνται οι κάτοικοι. Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα με τα έμβια είδη; Επομένως η δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου επείγει στα πρότυπα της Ζακύνθου με ένα κοινό φορέα Διαχείρισης. Εκτός αν πίσω από την ερημοποίηση του κόλπου κρύβονται άλλα συμφέροντα.
ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Σε καθεστώς προστασίας τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2018 παραμένει ο Κυπαρισσιακός Κόλπος, τόπος ωοτοκίας της χελώνας καρέτα καρέτα, διαβεβαιώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είχε προηγηθεί η κατάθεση σχεδίου προεδρικού διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο φαίνεται ότι το έκρινε μεν ως συνταγματικό, αλλά επεσήμανε την απουσία Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) από τον σχετικό φάκελο, κάτι που αποτελεί πλέον προαπαιτούμενο.
«Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση (175/20-06-2017) του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου καθίσταται σαφές ότι το ΣτΕ κρίνει ως ορθό τον προσανατολισμό, με τον οποίο το ΥΠΕΝ συνέταξε το Π.Δ. με στόχο τον χαρακτηρισμό της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου ως “Περιοχή Προστασίας της Φύσης”», αναφέρει το ΥΠΕΝ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                          ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ  ΜΕ ΣΠΟΡ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας ολοκληρώθηκε το «εναλλακτικό» κάμπινγκ των νέων του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία κορυφαίων υπουργών καθώς και του πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα που προκάλεσε έκπληξη για τους κατασκηνωτές.. 
Στη κεντρική εκδήλωση με  θέα τον κυπαρισσιακό κόλπο βρέθηκαν ο Πρέσβης της Βενεζουέλας, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Βίτσας και άλλα στελέχη του κόμματος ενώ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε χορευτική εκδήλωση με αρκετό κέφι που έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Ζαχάρω.
Παρά το γεγονός ότι στη μακρινή χώρα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να έχουν επίσημο προσκεκλημένο τους τον πρεσβευτή της Φαρίντ Φερνάντεζ, ως κεντρικό ομιλητή σε εκδήλωση υπέρ του καθεστώτος Μαδούρο παρέα με τον Γιάννη Μπουρνούς, σύμβουλο του πρωθυπουργού με αρμοδιότητα την εξωτερική πολιτική καθώς και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διατηρεί στενότατους δεσμούς τόσο με την πρεσβεία όσο και με την ίδια τη λατινοαμερικανική χώρα. Η εκδήλωση είχε τίτλο, «Η γη του Μπολίβαρ σε αναβρασμό: Μια συζήτηση για τη νέα πραγματικότητα στη Λατινική Αμερική», στην οποία έγινε λόγος εκτός των άλλων, για την άδικη δυσφήμηση της χώρας και την επίθεση που δέχεται παρότι ο αριθμός των θυμάτων από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει εκεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες αυξάνεται διαρκώς.
Το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε στο Γιαννιτσοχώρι η υπουργός Εργασίας  Έφη Αχτσιόγλου η οποία ήταν εκ των βασικών ομιλητών στη συζήτηση «ΣΥΡΙΖΑ και εξουσία: Στρατηγική, όρια και δυνατότητες αριστερής πολιτικής» που ακολούθησε. Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Σωτήρης Αλεξίου από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολιτικοί προβληματισμοί διασταυρώθηκαν με το τραγούδι και χορό μέσα από ένα λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με γνωστούς δημοτικούς χορούς όπου οι νέες της Αριστεράς απόλαυσαν τις χορευτικές τους ικανότητες για την δημοτική μας παράδοση. Στον χώρο του Apollo Camping έγιναν μεταξύ άλλων τουρνουά beach volley, ping-pong και σκάκι ενώ λειτούργησε βιβλιοπωλείο με βιβλία των κλασσικών του Μαρξισμού και όχι μόνο, μυθιστορήματα, ιστορικά δοκίμια, comics και πολλά άλλα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συνάντηση και γνωριμία με ξένες αντιπροσωπείες της Αριστεράς από την Ευρώπη και τον κόσμο που έχουν λάβει πρόσκληση να βρεθούν στο camping ενώ ακολούθησαν συνελεύσεις Σπουδάζουσας, μαθητών και εργαζομένων. Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ- Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

                      
ΣΩΤΗΡΙΑ για δεύτερη φορά η έγκαιρη παρέμβαση του ναυαγοσώστη που περιπολεί στην παραλία του Αη Λαγούδη στην Κυπαρισσία σε διάστημα λίγων ημερών σώζοντας ένα ακόμα ηλικιωμένο.
Πιο αναλυτικά το πρωί της Παρασκευής μετά από υπόδειξη λουομένων επιβλέποντας την ακτή από τον πύργο του διαπίστωσε ότι κάτι συμβαίνει στην τοποθεσία Μύτικας που βρίσκεται βόρεια της ακτής, καθώς είδε να επιπλέει ένας πολίτης στην θαλάσσια περιοχή. Αμέσως κατευθύνθηκε στο σημείο ώστε να ανασύρει έναν ηλικιωμένο 70χρονο ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Στον λουόμενο παρείχε όπως γίνεται σε αυτή τη περίπτωση οξυγόνο αλλά και πρώτες βοήθειες καθώς είχε καταπιεί νερό και χρειάστηκε η τεχνική ανάνηψης που ακολούθησε με επιτυχία όταν έφερε στην ακτή τον ηλικιωμένο άνδρα. 
Στο σημείο έσπευσε το Λιμενικό τμήμα της περιοχής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον ηλικιωμένο στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς στα επείγοντα περιστατικά πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις και δεν υπάρχει ευτυχώς κανένας κίνδυνος για την υγεία του ηλικιωμένου...ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου