" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

24.6.10

Αη Γιάννης Μυρσινοχωρίου – Ένας μοναδικός εορτασμός

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Ένα μικρό «άγνωστο » εκκλησάκι ο Αη Γιάννης στο Μυρσινοχώρι ( Πισπίσα ) είχε σήμερα την εορτή του αλλά και την τιμητική του. Κάτω από αιωνόβια δέντρα δίπλα σε ατέλειωτους ελαιώνες με θέα την θάλασσα της Πύλου και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου πελάγους τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία . Οι Ιερείς Παπα Γιάννης από το Μυρσινοχώρι ,Παπά Βασίλης από την Μεταμόρφωση και Παπά Θεόδωρος από το Βλάση παρουσία του Δημάρχου Νέστορος Τάσου Τσορώνη και των Προέδρων των Τοπικών συμβουλίων Μυρσινοχωρίου και Μεταμόρφωσης καθώς και πλήθος κόσμου τέλεσαν την Θεία Λειτουργία μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα
που οι ψαλμωδίες έδεναν μα τα κελαιδίσματα των πουλιών στον περιβάλλοντα χώρο. Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας ακολούθησε μικρή δεξίωση από Το Εκκλησιαστικό συμβούλιο Το Τοπικό συμβούλιο Μυρσινοχωρίου και τον Δήμο Νέστορος με κύριο μενού γίδα βραστή ενώ μετά ακολούθησε μια πεντενόστιμη σούπα . Κάτω από τον ίσκιο των αιωνόβιων δέντρων νέοι και γέροι του Μυρσινοχωρίου έσυραν τον χορό θυμίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες του εορτάζοντα ναού παλιές εποχές τότε που η επικοινωνία ήταν δύσκολη και οι κάτοικοι της περιοχής με αυτούς τους εορτασμούς είχαν την ευκαιρία να προσκαλέσουν συγγενείς και φίλους από όμορα χωριά και να κάνουν αξέχαστα γλέντια . Το Εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαρίστησε δημόσια τον δήμαρχο Νέστορος Τάσο Τσορώνη που στάθηκε αρωγός στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δήμος δεν είναι μόνο οι …αδηφάγες έδρες .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου