2.8.10

Άνθρωπος των ΜΜΕ ο συντάκτης της Προκήρυξης της ΣΕΧΤΑΣ

Oι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής, θεωρούν πως ο συντάκτης της τελευταίας προκήρυξης της ''Σέχτας Επαναστατών'', έχει σχέση με τον χώρο των ΜΜΕ. Σε αυτή τη θεωρία οδηγούνται από το γεγονός πως στην προκήρυξη χρησιμοποιούνται εκφράσεις της "μιντιακής" αργκό ενώ δείχνουν να γνωρίζουν πολλά για τον χώρο. Σκιαγραφούν έναν άνθρωπο νεαρής ηλικίας ο οποίος έχει διασυνδέσεις με τον χώρο των blogs.
Σύμφωνα με την RealNews η αντιτρομοκρατική θεωρεί πως το κείμενο της προκήρυξης δεν χαρακτηρίζεται πολιτικό αλλά ως μία χαλαρή σχολιογραφία των ΜΜΕ.
Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, αναφέρεται στο ''δόλωμα'' που χρησιμοποίησαν οι δράστες κι έπεισαν τον Σωκράτη Γκιόλια να κατέβει από το σπίτι του. ''Δεν αποκλείεται να επικαλέστηκαν το όνομα ή την ιδιότητα κάποιου για να τον πείσουν'', δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής.
Τα σενάρια είναι δύο. Σύμφωνα με το πρώτο τα μέλη της ''Σέχτας'' είχαν καταφέρει να μάθουν πολλά πράγματα για τον Σωκράτη, τις κινήσεις του, τα μυστικά του και ποιους συναντούσε. Ενδεχομένως να χρησιμοποίησαν το όνομα κάποιου ή να επικαλέστηκαν μια ιδιότητα προκειμένου να τον πείσουν να κατέβει από το σπίτι του στις 5:25 το πρωί, χωρίς προστασία. Το δεύτερο σενάριο, το οποίο δεν έχει και πολλές πιθανότητες να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κάνει λόγο ότι οι δράστες εμφανίστηκαν σαν πληροφοριοδότες με σκοπό να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του άτυχου δημοσιογράφου.
Όσον αφορά τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ''Σέχτα Επαναστατών'', θεωρείται να έχουν περάσει κάποιοι από τις φυλακές της χώρας. Εκφράσεις της προκήρυξης που χρησιμοποιούνται στην αγγλική γλώσσα, δείχνει ότι ένας από τους συντάκτες έχει αναπτύξει σχέσεις με Αγγλία ή Αμερική. Επίσης σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ υπάρχουν εκφράσεις της νύχτας. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει σχέση με ποινικούς.Πηγή: gossip-tv

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου