14.8.10

Η…κρίση γεμίζει τα χωριά

Θυμήθηκαν όλοι την Γενέτειρα Γή
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο δεν εμποδίζει τους ετεροδημότες να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, αντίθετα, τους οδηγεί εδώ. Κι αυτό γιατί στην επαρχία η ζωή είναι σίγουρα πιο οικονομική και επιπλέον, επιστρέφοντας στο κλεινόν άστυ, οι επισκέπτες θα πάρουν μαζί τους και κάποιες…προμήθειες από τα χωριά τους, αφού εκεί θα βρουν καθαρά και υγιεινά κρέατα, ντόπιο κρασί και λάδι, λαχανικά και ότι άλλο καλό έχει κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της.
Σήμερα οι τελευταίοι…
Οι πρώτοι ετεροδημότες έχουν ήδη φτάσει στα πάτρια εδάφη από την προηγούμενη εβδομάδα ενώ πολλά παιδιά, βρίσκονται ήδη στο χωριό από τα μέσα του Ιουλίου προκειμένου να παραθερίσουν με τους παππούδες στο χωριό, μιας και δεν έχουν σχολείο το καλοκαίρι. Από τις αρχές της εβδομάδας όμως οι ετεροδημότες έχουν κάνει πιο έντονη την παρουσία τους και σήμερα Σάββατο αναμένονται οι τελευταίοι ετεροδημότες και επισκέπτες.
Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τις ημέρες της εδώ παραμονής τους, ερχόμενοι ζωντανεύουν τα χωριά και δίνουν κουράγιο στους ντόπιους που βλέπουν την ύπαιθρο σιγά – σιγά να αργοπεθαίνει. ΠΑΤΡΙΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου