2.10.11

Βάλθηκε να μας …τρελάνει ο Παυλόπουλος !

Οι «γαλάζιες συνεντεύξεις» είναι ακόμη νωπές…
Απολαυστικός όπως πάντα ο Προκόπης Παυλόπουλος επιχείρησε να κάνει το «άσπρο-μαύρο» με τηλεφωνική του παρέμβαση στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Θέλησε να αποδείξει ότι δεν υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις επί των ημερών του στο Δημόσιο ή οτι όσες έγιναν ήταν αξιοκρατικές.
Βέβαια...οι «γαλάζιες συνεντεύξεις» είναι ακόμη νωπές… Πέραν όμως αυτών υπάρχουν και αδιάσειστα ντοκουμέντα από το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο ήτοι το ΑΣΕΠ. Η ανεξάρτητη αυτή αρχή, στις επίσημες, ετήσιες εκθέσεις της από το 2009 μέχρι και το 2010 αποκάλυπτε την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε στο καθεστώς των προσλήψεων. Στην ουσία περιέγραφε ότι όλες οι προσλήψεις γίνονταν από το «παράθυρο» καθιστώντας την εποπτική ανεξάρτητη αρχή περίπου ως… διακοσμητικό στοιχείο.
Για παράδειγμα, το 2008 διαπίστωνε «…συνέχιση της κάλυψης θέσεων του δημόσιου τομέα με διαδικασίες εκτός ελέγχου του ΑΣΕΠ...». Όπως επίσης και «...χρήση –ή, ορθότερα, κατάχρηση– της σύναψης συμβάσεων ανάθεσης έργου, που στην ουσία είναι ψευδώνυμες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, (με τις οποίες) παρακάμπτεται και καταστρατηγείται το σύστημα προσλήψεων…». Ή σε άλλο σημείο έκανε λόγο για «…διογκούμενη φαλκίδευση του συστήματος προσλήψεων και επαπειλούμενη επαναφορά τού καθεστώτος πελατειακών σχέσεων...»
«Απολαυστική» (ή για την ακρίβεια τραγική) είναι η περιγραφή που κάνει το ΑΣΕΠ στην ίδια έκθεση του 2008: «Υποψήφιοι… μπορούν να προσέλθουν με εξασφαλισμένη σχεδόν την επιτυχία τους σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ λόγω της αδυναμίας των λοιπών να τους συναγωνισθούν σε μόρια τα οποία εκείνοι απέκτησαν με την ανάθεση σε αυτούς δήθεν έργου ή λόγω της συμμετοχής τους σε προγράμματα STAGE, διαδικασίες δηλαδή οι οποίες δεν ελέγχονται από το ΑΣΕΠ…» διαπιστώνοντας ότι «παραβιάζεται η αρχή της ισότητας έναντι των υποψηφίων εκείνων που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται με συμβάσεις έργου ή να μετέχουν σε προγράμματα STAGE, όπου η επιλογή γίνεται εκτός διαδικασιών του ΑΣΕΠ…» 24gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου