30.6.12

Φύλλο & φτερό τέσσερα σπίτια από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, σε τέσσερα σπίτια σε Εξάρχεια, Νέα Ιωνία και Ταύρο μετά τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δύο ανδρών ηλικίας 41 και 29 ετών, που κατηγορούνται ότι σκότωσαν πέντε υπαλλήλους εταιρίας ασφαλείας στην Κύπρο.
Η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε τα ξημερώματα μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές που έφτασαν στα ίχνη τους μετά από έρευνα σε κάμερες και κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά ενώ ετοιμάζονταν να φύγουν για διακοπές.
Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι έχουν ανάμιξη στην πενταπλή δολοφονία, και συγκεκριμένα τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, τους οποίους οι δράστες πυροβόλησαν στα κεφάλια. Η δολοφονία χαρακτηρίστηκε από τα κυπριακά ΜΜΕ ως μαφιόζικη εκτέλεση, δεδομένου ότι τα θύματα εργάζονταν στις προσωπική ασφάλεια Κυπρίου επιχειρηματία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν στην Κύπρο, εκτέλεσαν τους πέντε άνδρες, που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Αγία Νάπα και επέστρεψαν την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα. Η κυπριακή αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να πρόκειται για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

Πάντως, οι δύο συλληφθέντες είναι "γνώριμοι" των αρχών. Ο 41χρονος άντρας έχει συλληφθεί δύο φορές: τη μία το 2007 για ναρκωτικά και τη δεύτερη στις 16 Ιουλίου του 2010 μαζι με άλλα έντεκα άτομα για την εισαγωγή κοκαΐνης με ιστιοφόρο από την Ιταλία, το οποίο είχε πιαστεί στην Λευκάδα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 41χρονος είχε συλληφθεί και στο Βερολίνο όπου διαδήλωνε κατά της G8.
Ομοίως και ο 29χρονος είχε συλληφθεί, στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή στα επεισόδια στην επέτειο στου Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου ενώ είχε προσαχθεί επανειλημμένως για συμμετοχή σε επεισόδια, για σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου