18.9.13

Είμαστε μπροστά σε νέο εμφύλιο;

Κατηγορηματικά όχι, με την προϋπόθεση ότι το πολιτικό σύστημα θα απομονώσει τη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης που οδήγησε τη χώρα εδώ που την οδήγησε και θα προβάλλει τη δημιουργική πλευρά της μεταπολίτευσης που μας κάνει περήφανους.
 Γιατί υπάρχει και αυτή η πλευρά που δεν πρέπει να αγνοούμε και να υποβαθμίζουμε. 
Όσο η σκοτεινή πλευρά κρύβεται πίσω από τη δημιουργική πλευρά του συστήματος για να επιβιώσει, θα βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδα και σε ακραίες καταστάσεις. 
Η σκοτεινή πλευρά του πολιτικού συστήματος είναι η γενεσιουργός αιτία της κρίσης.
Η Χρυσή Αυγή, ένα φασιστικό μόρφωμα, που στις εκλογές λάμβανε ποσοστά κάτω του 0,5% εκτινάχτηκε εκεί που εκτινάχτηκε γιατί συνεχίζει να υπάρχει η σκοτεινή πλευρά του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης. Φυσικά, όσοι εντάχτηκαν, χωρίς περίσκεψη στις δυνάμεις αυτής της φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης, δεν έγιναν ξαφνικά φασίστες και εγκληματίες. Τα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος, που πρέπει άμεσα να θεραπεύσουμε, τους οδήγησαν ως πρόβατα στην αγκαλιά του λύκου.
Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε υπάρχουν δυνάμεις που καλλιεργούν την ένταση και την αποσταθεροποίηση. Φωνές που υπερασπίζονται θεωρίες όπως αυτή των δυο άκρων, όπως αυτές που λένε ότι η αντιπολίτευση δεν ανήκει στο τόξο των δημοκρατικών κομμάτων, ρίχνουν λάδι στην ένταση και νομιμοποιούν τη Χρυσή Αυγή.
Μια λύση υπάρχει για να χτυπηθεί η Χρυσή Αυγή. 
Να θεραπεύσουμε τις αιτίες που δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για να σκάσει το αυγό του φιδιού και το δηλητηριώδες φίδι να μπει στα σπίτια μας.
Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, αρκεί να στείλουμε στο πυρ το εξώτερο τη σκοτεινή πλευρά του πολιτικού μας συστήματος που γεννάει την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, τη διαφθορά, την απαξίωση, την ένταση, την υποβάθμιση των θεσμών και πάει λέγοντας….
Spartakos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου