30.4.14

Καταγγελίες Κανάκη στην Πύλο!

Είναι προφανές ότι οι εκλογές και ιδίως οι αυτοδιοικητικές εκλογές θέτουν την κοινωνία σε κίνηση. Αυτή την κινητοποίηση, την ενεργητικότητα, την ανησυχία και κυρίως την ωριμότητα της τοπικής κοινωνίας εκφράζει η Δημοτική μας παράταξη.
Οι εκλογές δεν είναι παιδική εκδρομή, εμπεριέχουν διλήμματα, ενσωματώνουν συγκρούσεις, επιβάλλουν συγκρίσεις και κατατείνουν σε αποφάσεις και κρίσεις. Οι εκλογές όμως και  ειδικότερα το στάδιο που προηγείται αυτών, γνωστό ως προεκλογική περίοδος, δεν μπορεί να υποβιβαστεί σε βάλτο εκβιασμών, σε περιβόλι υποσχέσεων, σε οπλοστάσιο απειλών.
Οι εκλογές διεξάγονται με κανόνες που έχουν στόχο την εγγύηση της αυθεντικότητας και της γνησιότητας της λαϊκής ψήφου. Κάθε δημοτική παράταξη και κάθε υποψήφιος, οφείλει σεβασμό στους κανόνες αυτούς και συγχρόνως έχει υποχρέωση να εγγυηθεί την εφαρμογή τους. Από την επαύριο της κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να χάνουν την ψυχραιμία τους, να τρομοκρατούνται, να ξεβολεύονται κυρίως.
Είναι αυτοί, που έως πρόσφατα παπαγάλιζαν θεωρίες περί εκλογικού περιπάτου. Είναι αυτοί που θέλουν την κοινωνία σε ακινησία, σε τέλμα, βαλτωμένη στα προβλήματά της και αιμορραγούσα από τα δεινά της σκληρής καθημερινότητας. Είναι αυτοί που συγκροτούν το τοπικό πολιτικό προσωπικό, που επί δεκαετίες διαχειρίστηκε ανεπιτυχώς τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων με ρόλους Νομαρχιακών Συμβούλων, Αντινομαρχών, Δημάρχων και Αντιδημάρχων.
Είναι οι τοπικοί δημογέροντες, οι τσιφλικάδες της τοπικής αυτοδιοίκησης, που τρέμουν στην ιδέα και     απελπίζονται   στη διαπίστωση, ότι η κοινωνία, τους έχει ήδη προσπεράσει, διότι πολύ απλά τους έχει ζήσει επί μακρόθεν. Είναι αυτοί που αδυνατούν να κατανοήσουν, ότι δεν μπορούν να υποκρίνονται πως διαθέτουν δήθεν τις λύσεις, λησμονώντας ότι αποτελούν έρμα στα αμπάρια και τρύπα στα ύφαλα. Είναι αυτοί, που αρνούνται να χωνέψουν ότι κανείς ποτέ δεν ανέβαλε ούτε εμπόδισε το μέλλον.
Όσοι με πολιτική υποκρισία, εμφανίζονται ως δύναμη ελπίδας, ας γνωρίζουν ότι η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι αποτελούν μία αδύναμη ομήγυρη, μια άνευρη παρέα, που ευθύνεται εις ολόκληρον για το αναπτυξιακό έλλειμμα, το πολιτιστικό κενό και την απουσία κοινωνικών δομών προστασίας του τόπου μας.
Αυτός ο πολιτικός θίασος δεν μπορεί να εμφανίζεται ως δυνατός, ούτε να υποκρίνεται ότι συνιστά ελπίδα. Σε όλους αυτούς υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική μας παράταξη θα εγγυηθεί την τήρηση των δημοκρατικών κανόνων, την αυθεντικότητα και τη γνησιότητα της ψήφου κάθε δημότη-τισσας.
Καλούμε και προσκαλούμε όλους αυτούς να απέχουν από τη χρήση μεθόδων παλαιοκομματικής παράγκας, να παύσουν τη συστηματική εκπόρευση εκβιασμών, απειλών και υποσχέσεων, να παύσουν την επιδρομή σε συνειδήσεις με όχημα τις ανάγκες και τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν ή όξυναν. Τους καλούμε επίσης να παύσουν να εμφανίζονται ως μεσίτες διορισμών ή ως γραφείο ευρέσεως εργασίας.
Σε όλους αυτούς υπενθυμίζουμε ταπεινώς ότι η υπέρβαση των κανόνων του δημοκρατικού πολιτισμού και της εκλογικής διαδικασίας ελέγχεται και ποινικώς. Τέλος, τους θυμίζουμε ότι ο Δήμος δεν είναι Πρυτανείο σιτισμού προυχόντων και προκρίτων.
Ηλίας Κανάκης,                                                     Παναγιώτης Γιαννόπουλος,
Υποψήφιος Δήμαρχος                                              δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Πύλου- Νέστορος                και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου