2.5.14

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Δεκάδες νεκροί στην Οδησσό

Δραματικές εξελίξεις - Δεκάδες νεκροί στην Οδησσό


Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς οι συγκρούσεις στην Οδησσό έχουν φέρει τουλάχιστον 38 νεκρούς στο κτίριο των συνδικάτων που πήρε φωτιά. Η ανακοίνωση γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής ανέφεραν τον συγκεκριμένο αριθμό ο οποίος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί δραματικά καθώς υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.
Στην Οδησσό, υποστηρικτές της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, οι οποίοι διαδήλωναν μαζί με χούλιγκαν συνεπλάκησαν με συμμετέχοντας σε φιλορωσική διαδήλωση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν δεκάδες πολίτες. Διαδηλωτές χρησιμοποίησαν κατά τις συγκρούσεις βόμβες μολότοφ και πέτρες. Το κτήριο του εργατικού συνδικάτου πυρπολήθηκε και είναι άγνωστο πόσοι βρίσκονταν μέσα. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ έκανε λόγο, σε ανακοίνωσή του, για πολλούς νεκρούς, τραυματίες και συλληφθέντες μεταξύ των φιλορώσων αποσχιστών στα ανατολικά.
Δραματικές εξελίξεις - Δεκάδες νεκροί στην Οδησσό Φιλορώσοι αποσχιστές κατέρριψαν δύο ελικόπτερα του ουκρανικού στρατού, με δύο Ουκρανούς στρατιωτικούς να χάνουν τη ζωή τους στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως επιβεβαίωσε το Κίεβο.
Πολλά σημεία ελέγχου των ενόπλων φιλορώσων στην πόλη πέρασαν στα χέρια του στρατού, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Τουρτσίνοφ, η στρατιωτική επιχείρηση στα πλαίσια της «αντιτρομοκρατικής κινητοποίησης» στα ανατολικά δεν προχωρεί με τους απαιτούμενους ρυθμούς, καθώς οι αποσχιστές χρησιμοποιούν αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες».
Δραματικές εξελίξεις - Δεκάδες νεκροί στην Οδησσό Οπαδοί της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένωσης με τη Ρωσία δήλωσαν στο δίκτυο BBC ότι ελέγχουν ακόμη σημεία της πόλης.
Μακελειό νωρίτερα στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Ο απολογισμός είναι πολλοί νεκροί μεταξύ των ανταρτών και δύο νεκροί ανάμεσα στους άνδρες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως ανέφερε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου