19.6.14

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων πραγματοποίησε στην Αθήνα, την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2014, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Αλέκο Δερμετζόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της ένταξης του νέου Γυμνασίου και Λυκείου Κορώνης στο κτηριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. 
Αποτέλεσμα της ανωτέρω ένταξης είναι η έναρξη υλοποίησης της οριστικής μελέτης κατασκευής του νέου Γυμνασίου-Λυκείου.

Εν συνεχεία, ο κ. Καφαντάρης, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανό, και συζήτησαν την πορεία υλοποίησης του αιτήματος του Δήμου Πύλου-Νέστορος για την τοποθέτηση ταρτάν στίβου, στο στάδιο της Πύλου. Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η διαβεβαίωση του Υφυπουργού, ότι το θέμα βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης με στόχο την ένταξη αυτού στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2014.

Έπειτα, στη συνάντηση του κ. Καφαντάρη με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο, βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, καθώς και άλλων θεσμικών θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). Δεδομένου ότι ο κ. Καφαντάρης είναι Πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής ΚΕΔΕ, συζήτησαν  και για θέματα που αφορούν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
 
Τέλος, στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), κ. Νίκο Ταγαρά, συζητήθηκε το θέμα της πορείας υλοποίησης των ενταγμένων έργων του Δήμου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) και ιδιαίτερα η ροή χρηματοδότησης των έργων που ήδη εκτελούνται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου