19.6.14

Π. Τατούλης - «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση των κοινωνικών δομών»

«Η χώρα δεν πρέπει να χάσει την εξαιρετική τεχνογνωσία του Βοήθεια στο Σπίτι»

«Η δομή της Βοήθειας στο Σπίτι διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία, την οποία η χώρα δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος και τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Θεοφάνη Στεφανόπουλου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «θέλουμε να συνεχίσει το πρόγραμμα, στη βάση ωστόσο ενός νέου και ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε επίσης ότι η δυνατότητα εκ νέου χρηματοδότησης του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ προέκυψε μετά την παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαμόρφωση του θεματικού άξονα 9 για την καταπολέμηση της φτώχειας, και συμπλήρωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα».
Ο κ. Τατούλης, αφού εξήρε την πολυδιάστατη αξία του προγράμματος και στο κοινωνικό επίπεδο και στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους Υπουργούς για το ζήτημα αυτό.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, αφού εξέθεσαν τη δράση του προγράμματος, την αποτελεσματικότητά του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζήτησαν τη συνδρομή και τη θετική εισήγηση της Περιφέρειας για τη μετεξέλιξη του προγράμματος σε «Κατ’ Οίκον Κοινωνική Φροντίδα» και την εξασφάλιση της συγχρηματοδότησής του στο νέο ΕΣΠΑ. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου