24.10.14

Έταζαν καριέρα μοντέλου σε νεαρά κορίτσια ζητώντας ως αντάλλαγμα γυμνές φωτογραφίες

Ανυποψίαστα νεαρά και ανήλικα κορίτσια από την Ξάνθη που ήθελαν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ εξαπατούσε σπείρα που είχε στήσει μια καλοστημένη επιχείρηση εκβιασμού μέσω του διαδικτύου.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν δύο άτομα 36 και 18 ετών, αλλά και ένας ανήλικος και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου. Όπως αποκαλύφθηκε όμως στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλα τρία άτομα 47, 20 και 19 ετών, καθώς και ένας 22χρονος αλλοδαπός. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από στοχευμένες έρευνες όλο τον Οκτώβριο σε πολλές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδος, τη Λακωνία και το Αγρίνιο.
Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία ενός ανήλικου κοριτσιού, το οποίο αποπλανήθηκε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακής εφαρμογής. Πιο συγκεκριμένα, το νεαρό κορίτσι που είχε όνειρο να ασχοληθεί με τον λαμπερό κόσμο της showbiz και του μόντελινγκ, έπεσε θύμα των επιτήδειων, οι οποίοι της εξήγησαν πως για να την βοηθήσουν θα πρέπει να τους στείλει φωτογραφίες όπου εκείνη θα εμφανίζεται γυμνή.
Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, το νεαρό κορίτσι δεν ήταν το μοναδικό θύμα. Δεκάδες κορίτσια σε πολλές περιοχές της χώρας είχαν πέσει θύματα, με αποτέλεσμα οι απατεώνες να έχουν στη διάθεσή τους πολλές φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο ανήλικων κοριτσιών, ανάμεσά τους και θύματα από την περιοχή της Ξάνθης.
Αμέσως για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οι οποίες έδωσαν εντολή για άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, ενώ σε συνεργασία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών internet, προέκυψαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια στις παραπάνω περιοχές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός δίσκος, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο φορητοί υπολογιστές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα μνήμης.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464 και στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

thrakitoday.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου