24.10.14

Bloomberg: Κλείνει η πώληση του Athens Hilton

Εντός του τρέχοντος έτους θα κλείσει η συμφωνία πώλησης του ξενοδοχείου Hilton από την Alpha Bank σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματος.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η Alpha Bank σχεδιάζει να πουλήσει το ξενοδοχείο έναντι 180 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν παλαιότερο δημοσίευμα του Sofokleousin.gr το οποίο ανέφερε ότι είναι θέμα ημερών η πώληση του Hilton από την Alpha Bank στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία John Catsimatidis.

Οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί και το τίμημα που έχει συμφωνηθεί είναι υψηλότερο από τη χρηματιστηριακή αξία. Όπερ σημαίνει ότι η Alpha Bank θα εγγράψει λογιστική υπεραξία από την πώληση των μετοχών που κατέχει στην Ιονική Ξενοδοχειακή , εταιρία που διαχειρίζεται το Hilton.
Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέρχεται στα 93 εκατ., ενώ στις αρχές του έτους αποτιμώνταν πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του Hilton διαμορφώθηκε στα 26,1 εκατ. ευρώ έναντι 23,4 εκατ. ευρώ το 2012, καταγράφοντας αύξηση εσόδων σε όλες τις βασικές πηγές και παρά την συνεχιζόμενη ύφεση στην εσωτερική αγορά, την συρρίκνωση της καταναλωτικής δαπάνης που εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τα έσοδα των εστιατορίων, καφέ, κ.λ.π.

Το 2013, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 800 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 4,1 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

John Catsimatidis: Ο δισεκατομμυριούχος ομογενής

Πρόκειται για γνωστό Ελληνοαμερικάνο επιχειρηματία και πολιτικό, με προσωπική περιουσία 3 δισ. δολαρίων το 2013, σύμφωνα με το Forbes, που τον κατατάσει στην θέση 458 μεταξύ των πιό πλούσιων ανθρώπων του κόσμου.

Ο Jon Catsimatidis γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1948, είναι ιδιοκτήτης πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της Gristedes Foods, της μεγαλύτερης αλυσίδας οπωροπωλείων στο Μανχάταν.

Παράλληλα ελέγχει και την εταιρία Real Estate Red Apple Group, η οποία διαθέτει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 700-800 εκατ. σε ακίνητα.

Εκτός αυτών ο επιχειρηματίας ελέγχει και την εφημερίδα Hellenic Times η οποία κυκλοφορεί στο Μανχάταν.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο John Catsimatidis ήταν υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το Δήμο της Νέας Υόρκης στις εκλογές του 2013.

money-tourism.blogspot.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου