19.3.16

Έρχονται τα «unisex» αντισυλληπτικά -Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από γυναίκες και άντρες

Έρχονται τα «unisex» αντισυλληπτικά -Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από γυναίκες και άντρες
Ερευνητές σχεδιάζουν «unisex» αντισυλληπτικά, τα οποία θα μπορούνε να χρησιμοποιηθούν από γυναίκες και άντρες, σύμφωνα σε άρθρο του επιστημονικού περιοδικού «Science».

Συγκεκριμένα, το αντισυλληπτικό θα έχει την μορφή χαπιού και την έρευνα χρηματοδοτεί η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την  Daily Mail.
'Όλα βασίζονται στην  μαγική πρωτεΐνη που κατάφεραν να εντοπίσουν οι επιστήμονες και ονομάζεται «ABHD2». Πρόκειται για την πρωτεΐνη στο εμπεριέχεται στο σπέρμα και του δίνει την ενέργεια για να ταξιδέψει μέχρι το ωάριο της γυναίκας.
Μπλοκάροντας την πρωτεΐνη αυτή, το σπέρμα αποκτά εμπόδιο στην γονιμοποίηση του ωραρίου.
Έτσι, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι είναι αυτό που σπρώχνει το σπέρμα προς το ωάριο και τώρα φτιάχνουν το χάπι που θα μπορούν να παίρνουν και οι δύο με σκοπό να το εμποδίσουν.

Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει το δρόμο για την παρασκευή αντισυλληπτικών unisex, όπως επισημαίνουν οι αμερικανοί επιστήμονες σε σχετικό άρθρο τους προσθέτοντας πως, ένα φαρμακευτικό σκεύασμα που θα εμπεριέχει την πρωτεΐνη αυτή, θα μπορέσει να βοηθήσει τα ζευγάρια που έχουν πρόβλημα γονιμότητας και δυσκολεύονται να αποκτήσουν απογόνους.
O καθηγητής Στιούαρτ Μος από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας που χρηματοδοτεί την επίμαχη έρευνα δηλώνει:
«Αναπτύσσοντας νέα συστατικά που μπλοκάρουν την πρωτεΐνη "ABHD2",  ανοίγει ο δρόμος για νέες αντισυλληπτικές μεθόδους που να αποτρέπουν το σπέρμα από την γονιμοποίηση του ωαρίου».

Από την πλευρά της, η ερευνήτρια Μελίσα Μίλερ από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλει της Καλιφόρνιας υπογραμμίζει: «Αυτό που είναι πράγματι καλό είναι ότι έχουμε έναν στόχο για την ανάπτυξη ενός αντισυλληπτικού και για τα δύο φύλα. Θεωρητικά, ένα τέτοιο χάπι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από άνδρες και από γυναίκες, επιτρέποντας στους εκπροσώπους του  ισχυρού φύλου να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στο θέμα της αντισύλληψης», τονίζει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου