16.4.16

Εκβίαζε τον πρώην συνεργάτη του με πλαστή ιστοσελίδα στο Ιντερνετ



Εκβίαζε τον πρώην συνεργάτη του με πλαστή ιστοσελίδα στο ΙντερνετΕξιχνιάστηκε από την αστυνομία υπόθεση εκβίασης σε βάρος 47χρονου επιχειρηματία. Για την υπόθεση κατηγορείται πρώην συνεργάτης του, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία έφτιαξε ιστοσελίδα και πλαστό προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να συκοφαντήσει τον ίδιο τον επιχειρηματία και την εταιρία του.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο επιχειρηματίας ανέφερε στην αστυνομία πως ο 44χρονος πρώην συνεργάτης του δημιούργησε ιστοσελίδα ίδια με αυτή την εταιρίας του, καθώς επίσης και πλαστό προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με συκοφαντικό περιεχόμενο, απαιτώντας εκβιαστικά 40.000 ευρώ προκειμένου να τα “κατεβάσει” από το διαδίκτυο.
Τρεις συνεργοί του 44χρονου συναντήθηκαν στα τέλη Μαρτίου με τον επιχειρηματία ο οποίος τους έδωσε 5.000 ευρώ για να κατέβει η ιστοσελίδα από το διαδίκτυο, ενώ στις 13 Απριλίου οι δράστες απαίτησαν άλλες 10.000 ευρώ για να απενεργοποιηθεί το ψεύτικο προφίλ.
Σε προκαθορισμένη συνάντηση χθες το απόγευμα συνελήφθησαν για την υπόθεση ένας 44χρονος αλλοδαπός και ένας 41χρονος που παρέλαβε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ενώ σε βάρος άλλων δύο ατόμων του 44χρονου πρώην συνεργάτη και ενός 51χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της “εκβίασης κατ' εξακολούθηση” και “παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου