24.5.16

Panama Papers - Απάντηση σε δημοσίευμα του Newsmessinia για την εταιρεία Hedley Finance Limited του Δημ.Παρασκευά

Στη βάση των Panama Papers υπάρχει το όνομα της υπεράκτιας Hedley Finance Limited η οποία ελέγχεται από την Ελληνική δικαιοσύνη ως παρατράπεζα.

Ως ενδιάμεσος της Hedley Finance LTD φαίνεται ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευάς,

Δημοσιεύουμε  την απάντηση του δικηγόρου Δημήτρη Παρασκευά, που μας εστάλη μετά τη δημοσίευση του κειμένου:

 Aπάντηση Δ.Παρασκευά

Αγαπητοι κύριοι/κυρίες,

Ενημερώθηκα στο Λονδίνο, όπου κατοικώ μονίμως και εργάζομαι από το 2010, για δημοσιεύματα σχετικά με την εταιρεία Hedley, που φέρεται ότι συστήθηκε το 1996 με τη "μεσολάβησή" μου, και περιλαμβάνεται στα γνωστά ως Panama Papers.

Σχετικώς -και εκ των υστέρων, καθώς δεν μου ζητήθηκε να λάβω θέση πριν από τα δημοσιεύματα- επισημαίνω τα εξής:

1. Ο όρος "intermediary," που αναφέρεται στο αγγλικό κείμενο, χρησιμοποιείται διεθνώς για επαγγελματίες (δικηγόρους, λογιστές, τραπεζίτες, συμβούλους, κλπ.), που κατ’ εντολή πελατών τους ζητούν από γραφεία των οικείων χωρών τη σύσταση εταιρείας για τις δραστηριότητες των πελατών τους.

2. Τέτοιες χώρες με φιλική προς τις εταιρείες νομοθεσία είναι, εκτός του Παναμά ή των νησιών της Καραϊβικής, και πολλές χώρες της ΕΕ, όπως η Κύπρος, η Μάλτα, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, κ.α. Φιλική νομοθεσία έχουν και πολιτείες των Η.Π.Α., όπως το Ντελαγουέρ, η Νεβάδα, πρώην αποικίες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας, καντόνια της Ελβετίας, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ κ.λπ.

3. Η σύσταση μιας εταιρείας για λογαριασμό πελάτη είναι διεθνώς παρεχόμενη και απολύτως νόμιμη υπηρεσία. Σημειωτέον ότι η Ναυτιλία, στην οποία η Ελλάδα είναι η πρώτη δύναμη παγκοσμίως, εξυπηρετείται σχεδόν αποκλειστικώς από εταιρείες αυτού του είδους.

4. Είναι αυτονόητο ότι ο δικηγόρος ή σύμβουλος που μεσολαβεί για τη σύσταση μιας εταιρείας δεν έχει καμία ευθύνη για τις τυχόν εν συνεχεία μη νόμιμες δραστηριότητες όσων την διοικούν, εφόσον ο ίδιος δεν συμμετείχε σ’ αυτές.

 Η σύνδεσή μου καθ’ οιονδήποτε τρόπο με παράνομες δραστηριότητες της προαναφερόμενης εταιρείας είναι γι’ αυτό ατυχής αλλά και παραπλανητική.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε νόμιμη επικοινωνία και παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα,  ώστε να ενημερωθούν με τρόπο αντικειμενικό οι ενδιαφερόμενοι.

Βαρκελώνη, 24 Μαΐου 2016

Δ. Η. Παρασκευάς

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου