26.2.17

ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ φέτος το Φιλιατρινό Καρναβάλι που σημείωσε μεγάλη επιτυχία μέσα από συλλογικές προσπάθειες που κατέβαλαν οι διοργανωτές, με την στήριξη της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Με 21 περίπου άρματα καθώς υπήρχαν αρκετά πεζοπόρα τμήματα το Καρναβάλι των φίλων όπως το ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής είχε παλμό, ζωντάνια αλλά κυρίως κέφι καθώς τα σχολεία της πόλης, πολιτιστικοί σύλλογοι μαζί με τους Εμπορικούς Συλλόγους Φιλιατρών, Κυπαρισσίας και σύλλογο από το Κοπανάκι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. 
Τα θέματα που άντλησαν από την επικαιρότητα ήταν αρκετά όπως το θέμα του Άστεγου τοπικού Σερίφη μετά την απομάκρυνση του Α.Τ. Φιλιατρών, θέμα για την Αγάπη, παιδικά θέματα με τον Πινόκιο και τον Σούπερ Μάριο, την κυκλοφοριακή ασφάλεια, την φτώχεια αλλά και μπόλικη σάτιρα. Για πρώτη φορά παρέλασε άρμα από τον Εμπορικό σύλλογο Κυπαρισσίας, ενώ τα γκρουπ των καρναβαλιστών συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία χορεύοντας με ζωντανή μουσική αλλά και την παρουσίαση των αρμάτων από την κα Βιβή Παντελάκη. 
Στο
χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας χαιρέτισε τα τμήματα που συμμετείχαν τονίζοντας ότι συλλογικά διατηρούμς την ποιότητα, το επίπεδο και την καλαισθησία , προκρίνοντας ότι η πολιτική σάτιρα χρειάζεται, ενώ έστειλε ευχές για το διήμερο σε όσους παρέστησαν. Στις εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με τα καλύτερα άρματα και ενδυμασίες, εκτός από το Δήμαρχο ήταν παρών ο πρώην Δήμαρχος κ. Κόλλιας, αιρετοί, πλήθος κόσμου και επισκέπτες. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                       
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ πολιτισμό προάγουν οι αστυνομικοί της Τριφυλίας με την εξαιρετική επιτυχημένη φιλανθρωπική χορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο
κοσμικό κέντρο Στεφανής την Παρασκευή στην Κυπαρισσία, σε μια γιορτή που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, καθώς τα έσοδα της εκχωρούνται στην οικογένεια θανόντος αστυνομικού, στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης αλλά και της αγάπης προς το συνάνθρωπο.
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών της Τριφυλίας και το προσωπικού μίλησαν για την διοργάνωση ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους ενώ συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός που έκανε ο νέος  αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Πουπούζας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, κου Τριγωνη, ο οποίος δεν κατέστη εφικτό να παραστεί στην εκδήλωση.. Ο κ. Πούπουζας εξήρε το γεγονός ότι το μήνυμα της εκδήλωσης αποτελεί η στήριξη στο συνάνθρωπο κατά την άσκηση των καθηκόντων του ενώ τόνισε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται πάντα παρά τις συγκυρίες κοντά στον πολίτες. κολούθησε ο χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της πετυχημένες εκδήλωσης, μιλώντας με ζεστά λόγια για όσους έδωσαν το παρών. 
ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΕΦΙ
Εγκάρδιο
χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μερκούρης για το έργο των αστυνομικών μεταφέροντας όμως το πάγιο αίτημα της Δημοτικής αρχής για επαρκή αστυνόμευση με αφορμή την πολιτική απόφαση για τερματισμό 2 αστυνομικών τμημάτων της περιοχής. Στη συνέχεια με ζωντανή μουσική έγινε ένα όμορφο γλέντι με λαχειοφόρο αγορά που δωροθέτησαν καταστήματα της περιοχής. Ικανότητες στο δημοτικό τραγούδι πάντως έδειξε με άριστο τρόπο ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας κ. Παρασκευόπουλος. 
 Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κ. Βασίλης Τσιγαρίδης, ο διοικητής του Α.Τ. Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Μάνδαλος, διοικητές  των αστυνομικών υπηρεσιών Τριφυλίας,  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Φιλντίσης, ο π
ρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Αιμιλιανός Σεκλός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Δημήτρης Αβδάλας και φορείς της περιοχής.
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου