24.2.17

Νέα υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων από το Facebook

Η εταιρεία μεταφοράς χρημάτων TransferWise λάνσαρε μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποστέλλουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω της εφαρμογής chat του Facebook, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανακοίνωσε  πως έχει αναπτύξει ένα chatbot για το Facebook Messenger- ένα αυτόματο πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να επικοινωνούν με επιχειρήσεις και να πραγματοποιούν συναλλαγές όπως online αγορές.
Το chatbot της TransferWise επιτρέπει στους πελάτες να αποστέλλουν χρήματα σε φίλους και συγγενείς από και προς τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη μέσω Facebook Messenger- επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενημερώσεις όσον αφορά στις ισοτιμίες.
Όπως σημειώνει το Reuters, το Facebook ήδη επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν χρήματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ μέσω του Messenger, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε λανσάρει αντίστοιχες υπηρεσίες διεθνώς. Σύμφωνα με την TransferWise, η υπηρεσία της θα είναι η πρώτη που επιτρέπει διεθνείς αποστολές χρημάτων εντελώς μέσω του Messenger.
Το Facebook είχε «ανοίξει» τo Messenger σε developers για τη δημιουργία chatbots τον Απρίλιο, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί στους τομείς του customer service και των οικονομικών συναλλαγών.
Τα chatbots εξελίσσονται σε έναν τομέα με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για πολλούς, επειδή οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης τα έχουν κάνει καλύτερα στις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες.
Επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων τραπεζών, ελπίζουν πως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση και τη μείωση του κόστους των customer support τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου