20.2.21

Δημ. Βρεττάκος: << Συνυπεύθυνοι Καφαντάρης και Καρβέλας για τις οικονομικές ατασθαλίες του Δήμου Πυλου Νέστορος>>

Με μια αιχμηρή ανάρτηση του ο πρόεδρος της δημοτικής παράταξης «ΝΕΣΤΟΡΙΟΣ ΣΟΦΙΑ» κος Δημήτριος Βρεττάκος κατηγορεί τον νυν Δήμαρχο του Δήμου Πύλου Νέστορος κύριο Π. Καρβέλα τόσο για επιλεκτική και καθυστερημένη αποκάλυψη των ταμειακών ελλειμμάτων του Δήμου όσο και για συνυπευθυνότητα στην συγκάλυψη όλων αυτων των ελλειμμάτων που δημιουργήθηκαν στην περίοδο που ο κυριος Καρβέλας διατελούσσε υπάλληλος οικονομικών στο Δήμο Πύλου Νέστορος επί 20 χρόνια και αντιδήμαρχος οικονομικών επι δημαρχείας του κ. Καφαντάρη.
Ακολουθεί αναλυτικά η δημοσίευση του κυριου Δ.Βρεττάκου:
Αγαπητοί Φίλοι,
Τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση του κ. Καρβέλα ανακάλυψε ΞΑΦΝΙΚΑ με καθυστέρηση 1,5 χρόνο ότι «βρήκε λέει» έλλειμμα και παρέλαβε απλήρωτους λογαριασμούς 80.000 ευρώ στην ΔΕΗ, 72.000 ευρώ στην Cosmote και 20.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ για τα σχολεία του Δήμου. Η Σχολική επιτροπή με ετήσιο προυπολογισμό 200.000 ευρώ σύμφωνα με τον κ. Τσώνη Γενικό Γραμματέα του Δήμου με γραφείο στο facebook, είχε λέει απλήρωτους λογαριασμούς 172.000 σύμφωνα με τους κ. Σιψά και Γαιτάνη Αντιδημάρχους του κ. Καρβέλα, ήτοι το 86% του προυπολογισμού δεν εκτελέστηκε!!!! Πήρε ενάμιση χρόνο στον κ. Καρβέλα, υπάλληλο οικονομικών στο Δήμο Πύλου Νέστορος επί 20 χρόνια και αντιδήμαρχο οικονομικών του κ. Καφαντάρη για να δει οτι δεν έχουν πληρωθεί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και της COSMOTE????? Και τώρα που το ανακάλυψε πανυγηρίζει!!!!
Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σε εμάς τους πολίτες, κοινούς θνητούς, έρχονται κάθε δύο μήνες και γράφουν επάνω πόσο οφείλει το συγκεκριμένο ρολόι από ποτέ και ότι ΘΑ ΚΟΠΕΙ αφού είναι απλήρωτο. Το πρώτο δίμηνο δεν το είδαν, το δεύτερο δίμηνο ούτε, πόσα δίμηνα έχουν περάσει κ. Καρβέλα για να ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ????
Δεύτερο ερώτημα κ. Καρβέλα. Αφού έμειναν απλήρωτοι οι λογαριασμοί όπως λέτε ύψους συνολικού ποσού 172.000 ευρώ τα έσοδα που έδωσε ο Δήμος στην Επιτροπή που θα κάλυπταν αυτά τα έξοδα που πήγαν? Ενδεχομένως, τα έδωσε η Διοίκηση Καφαντάρη σε άλλες δαπάνες εκτός προϋπολογισμού, και άρα ευθύνεται ο κ. Καφαντάρης!!!! Εάν είναι έτσι τότε παρακαλούμε να μας πείτε που τα έδωσε, σε τι δαπάνες με τι τιμολόγια αναλυτική κατάσταση και φωτοτυπία τα τιμολόγια παρακαλώ γιατί ο Δήμος δεν είναι μπακάλικο!!! Διαφορετικά, δεν ισχύουν τα όσα λέτε ότι δηλαδή υπάρχει έλλειμμα και τα χρήματα είναι στο Ταμείο του Δήμου. Κύριε Καρβέλα ή έχουμε εντός ή εκτός προϋπολογισμού δαπάνες τι ισχύει θα μας πείτε????? Ποιος υπάλληλος στην Οικονομική Υπηρεσία έχει δικαίωμα να πληρώνει τιμολόγια και δαπάνες που είναι εκτός προϋπολογισμού? Κάνατε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ρίξατε σε κάποιον ποινή τι κάνετε εσείς ως Δήμαρχος ή ο κ. Τσώνης σαν Γενικός Γραμματέας του Δήμου μπακάλικο διοικείτε ή Δήμο με οργανωμένο λογιστήριο και Ορκωτούς Λογιστές που υπογράφουν τις οικονομικές καταστάσεις????
Το ίδιο όμως κάνατε και με την ΔΕΥΑΠΝ. Πριν μερικούς μήνες ρίξατε πάλι ένα βεγγαλικό ότι τάχα λέει βρήκατε έλλειμμα 2.500.000 ευρώ στην ΔΕΥΑΠΝ από χρέη της διοίκησης κ. Καφαντάρη. Και τότε και τώρα σας ρωτήσαμε δώστε μας αναλυτική κατάσταση όλων των χρεών και εάν είναι εκτός η εντός προυπολογισμού όλες αυτές οι υποχρεώσεις? Δεν μας απαντήσατε ΠΟΤΕ! Εάν φταίει ο κ. Καφαντάρης να πληρώσει αλλά που είναι τα στοιχεία για να στηρίξετε όσα λέτε????? Σας ζητήσαμε εγγράφως να γίνει έλεγχος από ορκωτούς στην ΔΕΥΑΠΝ και Μελέτη Βιωσιμότητας και να απορροφηθεί η ΔΕΥΑΠΝ από τον Δήμο για να σταματήσει να λειτουργεί ΑΔΙΑΦΑΝΩΣ αλλά δεν κάνατε τίποτα!!!
Σας ζητήσαμε να βάλετε Ορκωτούς Ανεξάρτητους Λογιστές αμέσως μόλις ορκιστήκαμε το Σεπτέμβριο του 2019 και να κάνετε Οικονομικό, Διοικητικό και Πολιτικό Απολογισμό τι παραλάβατε από τον κ. Καφαντάρη σε όλο το Δήμο και στους φορείς του Δήμου. Το είχατε υποσχεθεί προεκλογικά και μόλις εκλεγήκατε και μετά και μέχρι σήμερα δεν κάνατε τίποτα. Υποσχεθήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα κάνετε απολογισμό και θα δώσετε και Συνέντευξη Τύπου αλλά ποτέ δεν κάνατε!!!! Αρα την ευθύνη την έχετε εσείς κ. Καρβέλα γιατί αρνείστε να δώσετε στοιχεία που σας έχουμε ζητήσει πολλές φορές και συγκαλείπτετε τις ευθύνες Καφαντάρη και τις δικές σας.
Όλα αυτά τα κάνετε παίζοντας θέατρο με τον κ. Καφαντάρη ο οποίος σας ψηφίζει όλες τις προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τον κ. Κανάκη και μετά δήθεν κάνουν αντιπολίτευση. Δυστυχώς είσαστε οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Εχετε έλλειμμα οράματος, πολιτικής και δράσης και επειδή δεν κάνετε τίποτα όπως πριν από εσάς τα ίδια έκανε και ο κ. Καφαντάρης στήνετε ψεύτικους καυγάδες στο facebook για να πείσετε τον λαό ότι είσαστε διαφορετικοί. Αφού λοιπόν λέτε ότι είσαστε διαφορετικοί περιμένουμε να μας στείλετε με έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου αναλυτική κατάσταση για τα 2.500.000 ευρώ της ΔΕΥΑΠΝ και τις 200.000 ευρώ της σχολικής επιτροπής για όλα τα τιμολόγια και τις δαπάνες. Και αφού βρήκατε έλλειμμα που βρήκατε λεφτά για να κάνετε νέα γραφεία της ΔΕΥΑΠΝ????
Τέλος, σας πήρε 18 μήνες για να ελέγξετε 200.000 ευρώ για τα 30 εκατομμύρια προϋπολογισμό του Δήμου πόσους μήνες θα σας πάρει??? Με την απλή μέθοδο των τριών υπολογίζουμε θα σας πάρει 2.700 μήνες ήτοι 225 χρόνια. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ Καρβέλα για την ταχύτητα του Σαλλίγγαρου που πετύχατε να τρέχει ο Δήμος. Αγαπητοί Φίλοι, Εάν και όταν δείτε το Δήμαρχο και τον πρώην Δήμαρχο για ρώτηστε τους κάθε πότε τους έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ και COSMOTE και κάθε πότε τον πληρώνουν γιατί στο τέλος θα μας που ότι όλοι μαζί τα φάγαμε και θα σας αυξήσουν τα Δημοτικά Τέλη!!!!! Στο ίδιο έργο θεατές......
Τα Σχόλια δικά σας.......

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου