29.5.10

Eurovision 2010: Η Ελλάδα από την 11η θέση θα τραγουδήσει... Opa!

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision, που θα διεξαχθεί απόψε στην Telenor Arena του Όσλο. Ο Γιώργος Αλκαίος και η Ελλάδα από την 11η θέση θα τραγουδήσει... Opa και ευελπιστεί σε πολλά δωδεκάρια...
Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις δέκα το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και θα παρουσιαστεί ζωντανά από τη ΝΕΤ, με παρουσιάστρια τη Ρίκα Βαγιάννη.
Συνολικά συμμετέχουν 25 χώρες, οι κατάφεραν να προκριθούν στους δύο ημιτελικούς, που προηγήθηκαν. Το εισιτήριο για τον τελικό πήρε μετά από χρόνια και η Κύπρος, που θα διαγωνιστεί από την πέμπτη θέση.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό (κατόπιν κλήρωσης) είναι η εξής:..
1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισπανία
3. Νορβηγία
4. Μολδαβία
5. Κύπρος
6. Βοσνία
7. Βέλγιο
8. Σερβία
9. Λευκορωσία
10. Ιρλανδία
11. Ελλάδα
12. Ην. Βασίλειο
13. Γεωργία
14. Τουρκία
15. Αλβανία
16. Ισλανδία
17. Ουκρανία
18. Γαλλία
19. Ρουμανία
20. Ρωσία
21. Αρμενία
22. Γερμανία
23. Πορτογαλία
24. Ισραήλ
25. Δανία
Στον τελικό ψηφίζουν και οι 39 χώρες που διαγωνίστηκαν στους δύο ημιτελικούς. Φέτος συνυπολογίζεται κατά 50% η βαθμολογία πενταμελούς επιτροπής της κάθε χώρας που συμμετείχε στον ημιτελικό, των “Big four” (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία) και της Νορβηγίας, και κατά 50% η ψηφοφορία του κοινού, που ψηφίζει μέσω τηλεφώνου και SMS.
Καινοτομία του διαγωνισμού είναι ότι οι γραμμές για το televoting θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν 15 περίπου λεπτά μετά το τέλος της παρουσίασης του τελευταίου τραγουδιού.
Τη βαθμολογία από την Ελλάδα θα ανακοινώσει ο Αλέξης Κωστάλας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου