23.11.10

Τέλος του 2011 ολοκληρώνεται η εθνική Τρίπολης - Καλαμάτας !

Σημειώνεται ότι το έργο, συνολικού μήκους 11 χλμ., χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο δύσκολα τεχνικά έργα στην Ελλάδα !
MEXPI το καλοκαίρι αναμένεται να έχει παραδοθεί το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας, με μια μικρή παράκαμψη 3 χιλιομέτρων. Hδη έχει κατασκευαστεί το 60% του έργου, ενώ έως το τέλος του 2011 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο δρόμος μέχρι την Καλαμάτα.
Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, μετά τις καταγγελίες του νεοεκλεγέντος περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου Θανάση Πετράκου, ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2011 όπως είχε προγραμματιστεί, διότι από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η χρηματοδότησή του.
Σύμφωνα με τον κ. Κουσελά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε κάνει απαλλοτριώσεις για τα έργα σε όλη την Ελλάδα, με συνέπεια
η σημερινή κυβέρνηση να αναζητά πόρους τόσο για τις απαλλοτριώσεις όσο και για τη χρηματοδότηση των έργων που γίνονται με δημόσια δαπάνη. «Ως Yπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζουμε τις εκκρεμότητες σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου. Θέλω σήμερα να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένας μα κανένας κίνδυνος διακοπής του έργου, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Στηρίζουμε το έργο με όλες μας τις δυνάμεις και θα συνεχιστεί κανονικά» δήλωσε ο κ. Kουσελάς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου