29.12.10

Μας ταΐζουν καρκίνο… ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ των εγκληματιών !

Εντοπίστηκαν υπολείμματα μη επιτρεπόμενων φυτοφαρμάκων στη λαϊκή αγορά Σπάρτης.
Σάλος έχει ξεσπάσει στην μικρή κοινωνία της Σπάρτης με την είδηση ότι εντοπίστηκαν υπολείμματα μη επιτρεπόμενων σκευασμάτων στη λαϊκή αγορά Σπάρτης. Πιο συγκεκριμένα…. “Σε ελέγχους που έγιναν για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών ουσιών σε οπωροκηπευτικά τα οποία διακινούνται σε λαϊκές αγορές, μανάβικα και σούπερ μάρκετ της Λακωνίας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της νομαρχίας, εντοπίστηκαν υπολείμματα μη επιτρεπόμενων σκευασμάτων. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, γεωπόνοι ποιοτικοί ελεγκτές της διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Λακωνίας, πήραν δείγματα από σημεία πώλησης οπωροκηπευτικών, τα οποία και στάλθηκαν για εξέταση στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και στο Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου…..
Δεκατέσσερα δείγματα είχαν ληφθεί από τη λαϊκή αγορά της Σπάρτης, ένα από σούπερ μάρκετ και ένα από μανάβικο στη Σπάρτη και αφορούσαν τομάτες, μαρούλια και σπανάκι.
Μεταξύ των δειγμάτων ήταν και δύο βιολογικών μαρουλιών στα οποία δεν βρέθηκαν υπολείμματα. Το πρόβλημα προέκυψε με ένα δείγμα σπανάκι και δύο δείγματα μαρουλιών συμβατικής καλλιέργειας που είχε ληφθεί από τη λαϊκή αγορά. Στα δείγματα βρέθηκε να έχει γίνει χρήση μη επιτρεπόμενων σκευασμάτων για τις καλλιέργειες αυτές.
Στην ανακοίνωση της νομαρχίας επισημαίνεται ότι μετά τα αποτελέσματα του ελέγχου οι παραγωγοί με τα προβληματικά δείγματα, έχουν ήδη κληθεί να υποβάλλουν τις απόψεις τους, οι οποίες στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επιβολή των προβλεπομένων κατά περίπτωση προστίμων, ενώ στη συνέχεια ο φάκελος διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την επιβολή ποινικών κυρώσεων.”
Παραγωγοί και οπωροπώλες είναι σε έξαλλη κατάσταση και ζητούν την δημοσιοποίηση των ονομάτων καθώς για δύο τρείς περιπτώσεις δεν πρέπει να αμαυρώνεται το όνομα της λαϊκής αγορά της πόλης ζημιώνοντας έτσι και τους σωστούς επαγγελματίες… report24.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου