30.12.10

Με συννεφιά και ασθενείς βροχές η Πρωτοχρονιά !!

Σε κατάσταση αναμονής τα χιονοδρομικά κέντρα αφού οι ελαφρές χιονοπτώσεις δεν το... «στρώνουν» Όσοι ελπίζουν σε μια.. χιονισμένη Πρωτοχρονιά μάλλον θα απογοητευτούν. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ ο αποχαιρετισμός του 2010, θα γίνει σε ένα μάλλον... φθινοπωρινό φόντο με συννεφιά και ασθενείς βροχές χωρίς ωστόσο χιόνια. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στην πρώτη μέρα του νέου έτους, το Σάββατο, με τη συννεφιά να είναι κατά τόπους αυξημένη και τοπικές βροχές να πέφτουν στην ηπειρωτική χώρα ενώ δεν αποκλείεται και η εμφάνιση σποραδικών καταιγίδων….Είναι ενδεικτικό ότι σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας καθώς οι ελαφρές χιονοπτώσεις δεν το... «στρώνουν» σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να ανοίξουν όλες οι πίστες. Ειδικότερα αύριο Πέμπτη στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα δυτικά και νότια θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό αιγαίο 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά ασθενεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή Ανήμερα τη Πρωτοχρονιά στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό αιγαίο βόρειοι 3 με 5 με σταδιακή εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 3 με 5 και αργότερα στο ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμες. Την Κυριακή στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό αιγαίο βόρειοι 3 με 5 με σταδιακή εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 3 με 5 και αργότερα στο ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου