28.5.13

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014 …Αρχίζει το μάτς !!!

Γράφει ο Κάλχας
Είναι οριστική , όπως όλα δείχνουν, η κυβερνητική απόφαση σε ένα χρόνο από τώρα να έχουμε διπλές εκλογές στην Ελλάδα και πολύ πιθανόν...τριπλές! 
Παρά τις πιέσεις κάποιων αυτοδιοικητικών να μετατεθούν για αργότερα οι εκλογές σε Περιφέρειες και δήμους τελικά θα γίνουν , όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, μαζί με τις ευρωεκλογές , στις 25 Μαϊου 2014.
Και στις μεν ευρωεκλογές οι επιλογές θα γίνουν ξεκάθαρα από τα κόμματα...τα οποία και θα κάνουν τις επιλογές  τους για τις λίστες.
Εκεί που, ωστόσο, θα οργιάσει  το παρασκήνιο ενόψει των  εκλογών είναι οι Καλλικρατικοί Δήμοι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στην Μεσσηνία με εξαίρεση 1 άντε 2 περιπτώσεων όλοι οι νύν δήμαρχοι θέλουν να είναι και πάλι υποψήφιοι το ίδιο και ο κος Τατούλης στην Περιφέρεια .

ΤΙΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ 

Επίσημα ουδείς υποψήφιος (πιθανόν) να ζητήσει χρίσμα από κανένα κόμμα της Τριτοκομματικής Κυβέρνησης
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είδε εντυπωσιακή αύξηση των δυνάμεων του στην Μεσσηνία  αλλά δεν διαθέτει στελέχη που να μπορούν να σηκώσουν τέτοιο βάρος..
Τα στελέχη του σε τοπικό επίπεδο « αδυνατούν » να μπουν μπροστά διεκδικώντας με αξιώσεις ….δημόσια  αξιώματα.
Αυτό το  τεράστιο κενό, του ΣΥΡΙΖΑ , θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν πολιτικά οι σημερινοί παίκτες του πολιτικού παιχνιδιού.
Ορισμένοι είτε προσεγγίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ- κάποιοι το έκαναν ήδη- είτε προσδοκώντας να παίξουν μαζί του ,χωρίς να εμφανίζονται και ‘μνημονιακοί’...

ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ….ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ 

«Οι περισσότεροι που θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι θα κάνουν τις πρώτες εμφανίσεις  στα  πανηγύρια της Μεσσηνίας ….(και δόξα τω Θεώ είναι πολλά) και μέσα στο Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο το αργότερο ,θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους , ότι συγκροτούν ένα  ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό σχήμα με το οποίο κατέρχονται στις εκλογές.

Και μετά θα περιμένουν την στήριξη από όποιο κόμμα, φορέα θέλει.
Έτσι θα αποφύγουν και τις...ταμπέλες μνημονιακός- αντιμνημονιακός ή και δεσμεύσεις για αξιώματα και πρόσωπα από τα ίδια τα κόμματα»

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ με τον Σαμαρά θέλει να φτιάξει μια μεγάλη παράταξη. 

Θα πάει και σε επιλογές στήριξης  σε πρόσωπα  και  υποψηφιότητες εκτός του  χώρου της και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ  ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει  προβεβλημένα στελέχη ακόμη, κατά περίπτωση θα αναγκαστεί να στηρίξει  πρόσωπα εκτός του χώρου του για να παραμείνει στο παιχνίδι και θεωρείται  απίθανο ειδικά στην Μεσσηνία να… « κτυπήσει » δήμο.
Το μόνο σίγουρο είναι το ΚΚΕ ότι θα κατεβάσει και πάλι ψηφοδέλτια, ενώ οι ΑΝΕΛ ανάλογα τις συνθήκες θα προβούν σε στηρίξεις.  Ενώ η  Χρυσή Αυγή στην Μεσσηνία  θα κατεβάσει ψηφοδέλτια μόνο για να μετρήσει εκλογικά  ποσοστά .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου