31.5.13

Την έμπλεξε το… ερωτικό «τρίγωνο» !!!

-56χρονη για περιστατικό το 2006 στη Λακκόπετρα 
- Αθωώθηκε πανηγυρικά για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
-Μετά από δύο Εφετεία και αναίρεση του Αρείου Πάγου τελικά… δικαιώθηκε
Αθωώθηκε πανηγυρικά τελικά μία 56χρονη γυναίκα, εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Πατρών η οποία κατηγορήθηκε για ψυχική συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενώ είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξης τόσο πρωτόδικα όσο και στον δεύτερο βαθμό.
Η γυναίκα είχε βρεθεί στη… μέση, όταν το 2006 στο σπίτι της στην Λακκόπετρα, ο πρώην με τον νυν σύντροφό της είχαν έρθει σε έντονη αντιπαράθεση και ο ένας προσπάθησε να δολοφονήσει τον άλλον. 
Τότε η 56χρονη κατηγορήθηκε πως ήταν μπροστά και μάλιστα συνέργησε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, παρά το γεγονός πως η ίδια από την πρώτη στιγμή ανέφερε πως απουσίαζε από το σπίτι.
Χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο με πρόεδρο, τον πρόεδρο Εφετών Μιλτιάδη Χατζηγεωργίου, αθώωσε τη γυναίκα ομόφωνα, κάτι που σημαίνει πως, όπως προβλέπεται και από το νόμο η απόφαση δεν προσβάλλεται από κανένα ένδικο μέσο ούτε μπορεί να αναιρεθεί.
Η -μέχρι χθες- κατηγορούμενη, είχε ασκήσει αναίρεση στον Άρειο Πάγο και η υπόθεσή της οδηγήθηκε στο δεύτερο Εφετείο, ανατρέποντας έτσι την καταδίκη δεκαετούς κάθειρξης. Πρωτοδίκως και κατά πλειοψηφία στο δικαστήριο του Μεσολογγίου, μόλις με 4-3 ψήφους, είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια, ενώ η ίδια ποινή της είχε επιβληθεί και στο Εφετείο.
Άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, ο οποίος την έκανε δεκτή, δεχόμενος ότι ακόμα και η απλή παρουσία της, δε συνιστά ψυχική συνέργια και συνεπώς η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ήταν λάθος, πραπέμποντας σε επανάληψη της δίκης. 
Αυτό υποστήριξε και χθες ο Εισαγγελέας έδρας, Γεώργιος Μπισμπίκης, που πρότεινε την αθώωσή της. 
 .patrastimes.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου