31.5.14

Έρχεται κύμα σκόνης και λασποβροχής

  ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΕΜΥ
Κύμα αφρικανικής σκόνης και λασποβροχής, κυρίως στις νότιες περιοχές, θα διαδεχθεί τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες που θα σημειωθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, πρωτίστως στο βόρειο τμήμα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται την Κυριακή νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι, δυτικοί-βορειοδυτικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Για τη Δευτέρα, προβλέπονται νεφώσεις στα βόρεια οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν από τα νοτιοδυτικά και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων στα ορεινά. Όσο για τη θερμοκρασία, δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Τρίτη, θα σημειωθούν νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται στα νότια και από το απόγευμα στα δυτικά.

Ελεύθερα άλματα στην παραλία του Ναυαγίου, στη Ζάκυνθο

Ενα μοναδικό γεγονός extreme sports, θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 25 Ιουνίου, στην πασίγνωστη παραλία του Ναυαγίου, στη Ζάκυνθο, με τίτλο «DREAM WALKER». 
Αθλητές από την Πολωνία, θα πραγματοποιήσουν ελεύθερα άλματα από τους βράχους πάνω από την πανέμορφη παραλία του Ναυαγίου, κάνοντας απίστευτες ακροβατικές κινήσεις στον αέρα και χρησιμοποιώντας εξεζητημένες τεχνικές. 
Το αθλητικό αυτό γεγονός, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζακυνθίων και έχει βασικό στόχο την προβολή της Ζακύνθου ως ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές

ΒΙΝΤΕΟ - Σοκ και… δέος σε αεροπορική πτήση της Αegean

Δείτε τι αλλόκοτο συνέβη μέσα στο αεροπλάνο – Μία έκπληξη περίμενε τους επιβάτες
Και ξαφνικά, εκεί που περίμεναν να φτάσουν στην Αθήνα, οι επιβάτες της κατάμεστης πτήσης Α3115 της Αegean, πάγωσαν όταν άκουσαν μια απίστευτη, μεστή, δυνατή φωνή να διαπερνά το αεροσκάφος.
Ηταν η απρόσμενη «αεροπειρατεία» της Λυρικής!
Συγκεκριμένα, δύο επιβάτες, ήταν ο τενόρος Δημήτρης Πάκσογλου και η σοπράνο Ελενη Κελεσίδη που σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να τραγουδούν άριες από την Τραβιάτα αφήνοντας άναυδους του επιβάτες.
Η δράση της Λυρικής έγινε προκειμένου να γιορτασθεί και τιμηθεί η επέτειος 15 χρόνων της Αegean! Oι επιβάτες δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους και η Αegean απέδειξε πως επιλέγει να κινείται τολμηρά και δημιουργικά ακόμη και για τα γενέθλιά της.
Το δρώμενο έγινε την Τετάρτη 28 Μαϊου στην πτήση από το αεροδρόμιο Μακεδονία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

iefimerida.gr

Χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού κατά διαδηλωτών στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και στην Άγκυρα προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 που είχαν συγκλονίσει την Τουρκία.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους που οδηγούν στην Πλατεία Ταξίμ, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν η αστυνομία εκτόξευσε τα δακρυγόνα εναντίον του πλήθους, το οποίο γρήγορα διασκορπίστηκε στους γύρω δρόμους.

Όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο, συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές στη λεωφόρο Ιστικλάλ, κοντά στην Πλατεία Ταξίμ.

Στην Άγκυρα η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση εναντίον των 1000 περίπου διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κιζιλάι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ - Συλλήψεις 13 οδηγών ΤΑΞΙ με πειραγμένα ταξίμετρα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν την Παρασκευή στην Αττική 13 οδηγοί ταξί, κατά τη διάρκεια ελέγχων. 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, 12 από τους οδηγούς είχαν επέμβει σκόπιμα στο ταξίμετρο, ενώ ένας είχε τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία (μεταλλική τσιμπίδα) πρόκλησης παρεμβολών στην ταμειακή μηχανή. Με αυτό τον τρόπο οι συλληφθέντες επιτύγχαναν την μη έκδοση αποδείξεων. Επίσης ένας οδηγός επέδειξε κατά τη διενέργεια του ελέγχου πλαστή ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης:
Βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μη θέση σε λειτουργία του ταξιμέτρου, κατά τη διάρκεια μίσθωσης του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
Διαπιστώθηκαν 14 περιπτώσεις διενέργειας περιηγήσεων σε σημεία τουριστικού, αρχαιολογικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος, άνευ έκδοσης σχετικού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών.
Βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου από τουρίστες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν κατά περίπτωση οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε., Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας/ Γ.Γ. Εμπορίου/ Δ-νση Μετρολογίας) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

iefimerida.gr

Ο ληστής του έδωσε... ρέστα!

Συνέβη το Σαββατοκύριακο στη Λαμία και συγκεκριμένα στη συνοικία Γαλανέικα, κοντά στον Άγιο Αθανάσιο και σας το μεταφέρουμε όπως ακριβώς μας το διηγήθηκε φιλικό πρόσωπο του θύματος....

Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, το θύμα καθόταν στη βεράντα του πατρικού του σπιτιού και απολάμβανε το καφεδάκι του.

Ξαφνικά πηδώντας από διπλανό μπαλκόνι βρέθηκε μπροστά του ένας νεαρός, ο οποίος με την απειλή πιστολιού του ζήτησε να μπει μέσα στο σπίτι και να του δώσει όσα χρήματα είχε.

Ο ιδιοκτήτης, ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, του εξηγεί πολύ ήρεμα και ψύχραιμα ότι έχει έρθει από Αθηνά για να ψηφίσει και ότι τα μόνα χρήματα που έχει πάνω του είναι 250 ευρώ.

Ο νεαρός παίρνει τα 250 ευρώ και το κινητό και πάει πάλι στη βεράντα για να φύγει.

Ο ιδιοκτήτης με περίσσια ψυχραιμία του λέει γιατί να πηδάς από τις βεράντες αφού μπορώ να σου ανοίξω την πόρτα και να φύγεις από τις σκάλες σαν κύριος.

Ο ληστής συμφωνεί και πάει προς την πόρτα που ετοιμάζεται να του ανοίξει ο ιδιοκτήτης. Λίγο πριν φύγει το θύμα αποφασίζει να τον χτυπήσει στο φιλότιμο.

«Επειδή με άφησες χωρίς ένα ευρώ και δεν έχω πως να γυρίσω πίσω στην Αθήνα, δεν μου δίνεις κάτι τουλάχιστον για το εισιτήρια της επιστροφής;»

Ο "καλός" ληστής χωρίς δεύτερη κουβέντα του δίνει πίσω τα πενήντα ευρώ και φεύγει τρέχοντας από τις σκάλες.....
 
lamiareport.gr

Live your myth in Greece...

Μια φωτογραφία που θα μπορούσε να γίνει και αφίσα του ΕΟΤ και... παρακάτω: 
Την τράβηξε η Αγγλίδα Frankie Essex στην Ελλάδα.

ΦΩΤΟ - Οι 10 Ελληνίδες στάρ με τα καλύτερα οπίσθια

Οι 10 Ελληνίδες με τα καλύτερα οπίσθια! 

Εσύ ποια προτιμάς;



ΕΥΑ ΛΑΣΚΑΡΗ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΟΛΓΑ ΦΑΡΜΑΚΗ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΠΕΙΡΙΔΗ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΣΑΣΑ ΜΠΑΣΤΑ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΦΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ

parapolitika.gr

Γ. Ξανθάκη –Καραμάνου - Τεράστια η συμβολή της ,στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 5νθήμερου διεθνούς Συνεδρίου «Κοινωνικές Αξίες στην Ελληνική Γραμματεία από την Αρχαϊκή έως την Βυζαντινή περίοδο» που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα με ομιλητές Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς.
Χθες στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την αφυπηρέτηση της προέδρου του τμήματος φιλολογίας Γεωργίας Ξανθάκη – Καραμάνου.
Οι ομιλητές με πρώτο το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο εξήραν την προσωπικότητα ,το έργο και την ακαδημαϊκή διαδρομή της κ. Ξανθάκη τονίζοντας τη συμβολή της στην επιστήμη , στην κοινωνία αλλά πάνω από όλα στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Όπως επισημάνθηκε το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου της χρωστά.....


Διαβάστε περισσότερα εδώ ....

Σύλληψη αστυνομικού για κλοπή

Στη σύλληψη ενός αστυφύλακας και συγγενικού του προσώπου προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), καθώς κατηγορούνται για κλοπή από εγκαταστάσεις εταιρείας στην Ελευσίνα, στην οποία μάλιστα εργάζονταν και ως φύλακες.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι μαζί με τον αδελφό του εισήλθαν στην αποθήκη εταιρείας στην Ελευσίνα και προσχώρησαν σε κλοπή ενός  ηλεκτρονικού πίνακα και δύο βάσεων φωτισμού, επίσης μηχανολογικού εξοπλισμού.
Στο όχημά τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κόφτες, σιδηροπρίονο με ξύλινη χειρολαβή, σιδηρολοστός και κουκούλα full face.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι ο αστυφύλακας, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο και για χρονικό διάστημα περίπου δυο ετών, παρείχε στη συγκεκριμένη εταιρεία υπηρεσίες φύλαξης, κατά παράβαση των καθηκόντων του.

Επιπλέον προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, που παρείχε υπηρεσίες φύλαξης, είχε αφαιρέσει από τους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας, κατ’ εξακολούθηση, μεταλλικά αντικείμενα (scrap) χρηματικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ.
Στην ίδια εταιρεία εργαζόταν περιστασιακά ως φύλακας και ο αδερφός του, όταν ο αστυφύλακας εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο Κυριακή 1η Ιουνίου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝ ΣΤΟ ...ΓΡΑΦΕΙ - Γλίτωσε από τροχαίο αλλά τον πάτησε νταλίκα!

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στην Κίνα που ενώ γλίτωσε από σφοδρό τροχαίο στη συνέχεια στάθηκε άτυχος αφού τον πάτησε νταλίκα.
Πιο συγκεκριμένα ενώ είχε σφοδρό τροχαίο δεν τραυματίστηκε και ενώ μάζευε τα πράγματα του τον πάτησε διερχόμενη νταλίκα.
Ο άνδρας εξέπνευσε μόλις έφτασε το ασθενοφόρο.

Μπορείς να ξεχωρίσεις ποια κοπέλα είναι αγόρι;

Ένα αρκετά προκλητικό κουίζ δημοσίευσε το σάιτ funnycoco.com, βάζοντας σε μπελάδες τους αναγνώστες του που προσπάθησαν να το λύσουν.
Όπως έγραψαν χαρακτηριστικά, ρωτώντας το κοινό τους, «μπορείτε να ξεχωρίσετε στις παρακάτω φωτογραφίες, ποιες είναι οι πραγματικές κοπέλες και ποιες είναι αγόρια (τρανσέξουαλ);
Στη συνέχεια παρέθεσε τις εικόνες σε ζεύγη, όπως τις αναδημοσιεύουμε:
tailandi
Τώρα που φτάσατε στο τέλος και είδατε όλες τις φωτογραφίες, η απάντηση -εάν δεν την έχετε ήδη βρει- είναι πιο απλή απ΄ όσο φαντάζεστε.
Όλες οι εικονιζόμενες κοπέλες από την Ταϊλάνδη, αλλά όταν λέμε όλες εννοούμε όλες, είναι αγόρια!
Είναι οι περιβόητες ladyboy, όπως ονομάζονται στη χώρα τους και οι εικόνες είναι από τοπικό διαγωνισμό ομορφιάς.

Οριστικά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η επιμέλεια της μικρής Μαρίας

Κρίθηκε η τύχη της μικρής Μαρίας, η οποία είχε εντοπιστεί σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, καθώς το τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας αποφάσισε να δώσει την επιμέλειά της στο «Χαμόγελο του Παιδιού», από το οποίο ήδη φιλοξενείται.
Σύμφωνα με την απόφαση η οποία εκδόθηκε την Παρασκευή, το δικαστήριο έκανε δεκτή τη αίτηση του εισαγγελέα να δοθεί η επιμέλεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αφαίρεσε την επιμέλεια από τους δυο Ρομά από τα Φάρσαλα που εμφανιζόταν σαν γονείς του παιδιού και απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ζητούσε επίσης να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.
Στην απόφαση αναφέρεται ότι αφαιρείται από τους Ελευθερία Δημοπούλου και Χρήστο Σαλή «η άσκηση του συνόλου επιμέλειας του προσώπου του ανηλίκου θήλεος, με το όνομα "Μαρία", που γεννήθηκε στη Λαμία την 31-1-2009 και διαμένει στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα "Το Χαμόγελο του Παιδιού"».
Το δικαστήριο «αναθέτει την άσκηση του συνόλου της επιμέλειας της ως άνω ανήλικης, στο σύλλογο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα "Το Χαμόγελο του Παιδιού"».
Αναφορικά με την απόρριψη του βουλγαρικού αιτήματος, στην απόφαση του δικαστηρίου, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα: «Δεν κρίνεται υπέρτερο του συμφέροντος του ανηλίκου να μη διαταραχθεί η ψυχοσωματική του ανάπτυξη με την εκ νέου αλλαγή περιβάλλοντος, δεδομένης δε της ηλικίας του (πέντε ετών), η οποία θα του δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια και ένταση, καθώς θα κληθεί να εκπαιδευτεί σε μία άλλη γλώσσα και να ενταχθεί σε διαφορετικές κοινωνικές δομές. Σημειώνεται, δε, ότι η φερόμενη φυσική του οικογένεια στη Βουλγαρία, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια επικοινωνίας ή αναζήτησης της ανήλικης Μαρίας από τη γέννησή της ακόμα, οπότε δεν συντρέχει περίπτωση συνένωσή της με την οικογένειά της, επιχείρημα άλλωστε το οποίο δεν επικαλείται και η κυρίως παρεμβαίνουσα…».
Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση της υπόθεσης έγινε στις 18 Μαρτίου 2014, ενώ η μικρή Μαρία εντοπίστηκε τον Οκτώβριο του 2013 σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα και η περίπτωσή της προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον.

ΘΑΥΜΑ -ΘΑΥΜΑ !!!! Εισόδημα μηδέν, φόρος... 5.083 ευρώ

Εκτεθειμένοι σε τεκμήρια που δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική πραγματικότητα των εισοδημάτων στη χώρα βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι, αν και το πραγματικό τους εισόδημα είναι μηδενικό ή πενιχρό, καλούνται να πληρώσουν φόρο μερικών... χιλιάδων ευρώ!

Αν και το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε πρόσφατα σε μια διορθωτική κίνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αδικία αυτή, πολλοί φορολογούμενοι εξακολουθούν να παραμένουν εκτεθειμένοι στα τεκμήρια και, όταν υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση, βρίσκονται αντιμέτωποι με το σοκ του φόρου που καλούνται να πληρώσουν. Ας δούμε και δύο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα, προκειμένου να κατανοήσουμε το μέγεθος της αδικίας αλλά και της στρέβλωσης που προκαλούν τα τσουχτερά τεκμήρια.

Μηχανικός χωρίς πελάτες

Ένας νέος άνθρωπος προχώρησε πριν από πέντε χρόνια στο άνοιγμα βιβλίων, προκειμένου να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Η οικοδομή πήγαινε καλά, εξέδιδε δύο ή τρεις άδειες τον χρόνο και είχε ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Την περίοδο εκείνη απέκτησε ένα Ι.Χ. 1.400 κυβικών εκατοστών, ενώ διαμένει και σε ιδιόκτητο διαμέρισμα 70 τετραγωνικών, το οποίο κληρονόμησε.

Το 2013 δεν είχε εισόδημα από πουθενά. Δεν εξέδωσε καμία άδεια δόμησης και ζούσε με τις αποταμιεύσεις του. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, λόγω του Ι.Χ. και της κατοικίας του, θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος που ξεπερνά τα 5.000 ευρώ!

Ας το δούμε με αριθμούς. Το πραγματικό του εισόδημα είναι μηδέν. Για την ατομική δαπάνη διαβίωσής του προκύπτει ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ. Για το Ι.Χ. του προκύπτει ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 5.200 ευρώ. Για τη χρήση της κατοικίας του προκύπτει ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα ύψους 2.800 ευρώ. Δηλαδή, το σύνολο του εισοδήματος με το οποίο τον χρεώνει η Εφορία ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 11.000 ευρώ.

Επειδή είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 26% και, έτσι, του προκύπτει φόρος εισοδήματος 2.860 ευρώ. Του επιβάλλεται, επίσης, προκαταβολή φόρου 1.573 ευρώ, ενώ του βεβαιώνεται και το τέλος επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ. Το σύνολο, δηλαδή, του ποσού που καλείται να πληρώσει ανέρχεται σε 5.083 ευρώ!

Πώς μπορεί να γλυτώσει αυτό το ποσό; Μπορεί να επικαλεστεί ανάλωση κεφαλαίου του παρελθόντος που έχει ήδη φορολογηθεί(δηλαδή αποταμίευση). Μόνο που, αν και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσε την ανάλωση για να καλύψει τεκμήριο, είναι πολύ πιθανό να μη διαθέτει πλέον επαρκή υπόλοιπα για την κάλυψη και να κληθεί τελικά να πληρώσει το τσουχτερό ποσό φόρου, αν και το πραγματικό του εισόδημα είναι μηδενικό.

Άνεργος μικροϊδιοκτήτης

Ας δούμε και ένα δεύτερο παράδειγμα. Πρώην μισθωτός έμεινε άνεργος όλη τη διάρκεια του 2013. Διαθέτει ένα Ι.Χ. 1.600 κυβικών και μία κατοικία 60 τετραγωνικών μέτρων. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, όμως, έκανε το «λάθος» να διαθέτει μια γκαρσονιέρα στο υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας (π.χ., Πατήσια), από την οποία εισπράττει το μηνιαίο μίσθωμα των 100 ευρώ. Ας δούμε τώρα πώς τον αντιμετωπίζει η Εφορία. Το πραγματικό του ετήσιο εισόδημα είναι 1.200 ευρώ. Από αυτό αφαιρείται η ετήσια απόσβεση 5%, δηλαδή ο φορολογούμενος φορολογείται για καθαρό εισόδημα ύψους 1.140 ευρώ. Σε αυτό το εισόδημα αντιστοιχεί ετήσιος φόρος εισοδήματος ύψους 114 ευρώ, καθώς και προκαταβολή φόρου 55%, δηλαδή άλλα 62,7 ευρώ. Επίσης, του επιβάλλεται και συμπληρωματικός φόρος 1,5% επί του μισθώματος, δηλαδή 17,1 ευρώ. Επομένως, το συνολικό ποσό που αναλογεί με βάση το πραγματικό του εισόδημα ανέρχεται στα 193,8 ευρώ.

Ωστόσο, υπάρχει η παγίδα των τεκμηρίων. Στον συγκεκριμένο φορολογούμενο, λόγω του Ι.Χ., της κατοικίας του και της ατομικής δαπάνης διαβίωσης, αντιστοιχεί συνολικό τεκμαρτό εισόδημα ύψους 10.600 ευρώ. Το ποσό αυτό θεωρείται από την Εφορία τεκμαρτό εισόδημα από ενοίκια και φορολογείται με συντελεστή 10%. Ο φόρος που προκύπτει είναι 1.007 ευρώ (έχουν αφαιρεθεί οι αποσβέσεις 5%). Βεβαιώνεται, επίσης, προκαταβολή φόρου 55%, δηλαδή άλλα 553,85 ευρώ, και συμπληρωματικός φόρος 151,05 ευρώ. Το συνολικό ποσό που χρεώνει η Εφορία στον φορολογούμενο ανέρχεται στα 1.711,9 ευρώ.

Τα παραπάνω είναι παραδείγματα αδικιών. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως, όμως, όταν δηλώνεται εισόδημα, τα τεκμήρια αποτελούν έναν τρόπο για να πληρώσουν περισσότερο φόρο εισοδήματος όσοι συστηματικά αποκρύπτουν τα εισοδήματά τους. Πρόκειται κυρίως για όσους δηλώνουν χαμηλό εισόδημα, όπως, για παράδειγμα, 10.000 έως 12.000 ευρώ, αλλά συντηρούν πολύ σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, όπως είναι κατοικίες μεγάλης επιφάνειας και Ι.Χ. υψηλού κυβισμού.

Η παγίδα που... χάσκει

Πρόσφατα, το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αδικία των τεκμηρίων για όσους έχουν πολύ χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα, προχώρησε στην ψήφιση σχετικής διάταξης. Αυτή ορίζει ότι όποιος έχει πραγματικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ ή τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών, με αποτέλεσμα να καρπώνεται αφορολόγητο όριο 9.500 ευρώ και τελικά να μην πληρώνει φόρο.

Ωστόσο, έβαλε τρεις εξαιρέσεις. Ο φορολογούμενος να μη διαθέτει ατομική επιχείρηση (δηλαδή δελτίο παροχής υπηρεσιών), να μην είναι ελεύθερος επαγγελματίας και να μην έχει εισόδημα από ενοίκια.

Με αυτές τις τρεις εξαιρέσεις, ουσιαστικά πιάνονται τελικά στα τεκμήρια και φορολογούμενοι με πολύ χαμηλό ή μηδενικό ετήσιο πραγματικό εισόδημα, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε πολλούς φορολογουμένους στους οποίους έχει παραχωρηθεί δωρεάν η χρήση μιας κατοικίας από συγγενικά τους πρόσωπα. Στην περίπτωση αυτή, θεωρείται ότι έχουν τεκμαρτό εισόδημα από ακίνητα και, έτσι, ενεργοποιείται το τεκμήριο.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 23ης Μαΐου


Πηγή:www.capital.gr

Οχιά δάγκωσε κτηνοτρόφο

Μια οχιά, είκοσι περίπου εκατοστών, επιτέθηκε πριν από μια εβδομάδα σε κτηνοτρόφο στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, δαγκώνοντας τον στον πόδι.

Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος που διατηρεί μια μικρή κτηνοτροφική μονάδα με αιγοπρόβατα κοντά στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Καλαμούς στην ορεινή πλευρά της Ξάνθης, είχε βγάλει το κοπάδι του για βοσκή και κάθισε πάνω σε μια πέτρα να ξεκουραστεί. Όπως εξηγεί στο ThrakiToday.com: 

“ξαφνικά ένιωσα κάτι να περπατά στο δεξί μου πόδι μέσα από το παντελόνι μου. Νόμιζα πως ήταν κάποια σαύρα και το χτύπησα με το χέρι μου. Σηκώνοντας όμως το μπατζάκι είδα πως ήταν μια οχιά που μόλις με είχε δαγκώσει. 
Άφησα το κοπάδι μου και κατέβηκα με τα πόδια μέχρι το Μοναστήρι της Καλαμούς. Εκεί βρέθηκε ένας περαστικός και με πήγε στο Νοσοκομείο. Οι γιατροί που με είδαν πανικοβλήθηκαν μόλις τους είπα τι είχε συμβεί”.

Ο ηλικιωμένος άνδρας εισήχθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με τους γιατρούς να του χορηγούν την προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή, ελέγχοντας διαρκώς τις αντιδράσεις του οργανισμού του, φοβούμενοι για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία του κτηνοτρόφου από το τσίμπημα της οχιάς. “Έμεινα οκτώ ημέρες στο Νοσοκομείο και μετά βγήκα με δική μου ευθύνη. Οι γιατροί μου είπαν να μείνω μερικές ημέρες ακόμη, αλλά δεν μπορούσα να αφήσω μόνο του το κοπάδι μου, δεν έχω κάποιον να τα φροντίζει” εξηγεί ο ίδιος, με τα σημάδια από το τσίμπημα του ερπετού να παραμένουν ακόμη εμφανή στο πόδι του.

H οχιά είναι γένος ιοβόλων φιδιών, που ανήκουν στην οικογένεια Βιπερίδες και στην τάξη Λεπιδωτά. Πρόκειται για το μοναδικό ιοβόλο (και γι’ αυτό επικίνδυνο) φίδι στην Ελλάδα. Συχνάζει σε παλαιούς τοίχους, ακαλλιέργητα μέρη με κλαδιά και πέτρες, ενώ μερικές φορές βρίσκεται κοντά σε κατοικίες.


ThrakiToday.com

Ακυρώσεις πτήσεων στην Αυστραλία λόγω έκρηξης ηφαιστείου στην Ινδονησία

Οι περισσότερες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ντάργουιν της Αυστραλίας ματαιώθηκαν, εξαιτίας έκρηξης ηφαιστείου που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νησί Σαντζεάνγκ της Ινδονησίας.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας, ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας κινείται νοτιοανατολικά, με αποτέλεσμα να επηρεάζει τις βόρειες περιοχές της Αυστραλίας.
Δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, η Qantas και η Virgin ανακοίνωσαν πως οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Ντάργουιν ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας.

Μέχρι και τα απολυτήρια οι έλεγχοι, μετά την ανακάλυψη του γιατρού-μαϊμού

Ο φάκελος του υποτιθέμενου γιατρού είχε εξαφανιστεί, ενώ ο ίδιος δεν έχει εμφανιστεί στη θέση του από τον Ιούλιο του 2013.
Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, επειδή αποκαλύφθηκε ότι το πτυχίο του ήταν... πλαστό.
Την υπόθεση είχε καταγγείλει από τον περασμένο Ιανουάριο ο δήμαρχος του νησιού, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και μέχρι σήμερα ο εν λόγω «γιατρός» παραμένει άφαντος.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Καστάνη, ο οποίος είχε πλαστό πτυχίο από το πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, το οποίο κατάφερε να πιστοποιήσει μέσω του ΔΙΚΑΤΣΑ, αλλά και να φτάσει, με την χρήση του, έως τη θέση του διευθυντή στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου.
Οι τίτλοι σπουδών του είχαν κατατεθεί στο υπουργείο Υγείας από το 1999 και ο «γιατρός» διατελούσε ανενόχλητος μέχρι σήμερα τα καθήκοντά του. Η απόφαση του διορισμού του γιατρού-μαϊμού στη διεύθυνση του Κέντρο Υγείας της Σκύρου δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας του υπουργείου.
Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν, καθώς φέρεται ότι κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.
Το πιο περίεργο απ' όλα όμως ήταν ότι την αρχική καταγγελία έκανε πολίτης στο υπουργείο Υγείας. Μετά τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας.
Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες. Ο φάκελος του υποτιθέμενου γιατρού στο υπουργείο Υγείας είχε εξαφανιστεί, ενώ ο ίδιος ο «γιατρός» δεν έχει εμφανιστεί στη θέση του από τον Ιούλιο του 2013.
Ελέγχουν τώρα και τα απολυτήρια
Σε αναζήτηση εργαζομένων στο χώρο της υγείας με πλαστά πτυχία, πιθανότατα ακατάλληλων για τις θέσεις που κατέχουν, βρίσκεται ήδη το υπουργείο Υγείας.
«Από τα τέλη του 2013, με εντολή δική μου και του γενικού γραμματέα, κ. Καλλίρη, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν ξεκινήσει έναν ενδελεχή έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων. Ξεκινήσαμε με τους διοικητές των νοσοκομείων και συνεχίζουμε με όλους όσους εργάζονται στο υπουργείο Υγείας και στους εποπτευόμενους φορείς.
» Ήδη, αυτό το στάδιο έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και αποκάλυψε ότι εκτός από τον γιατρό, διευθυντή στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου, άλλη μία διοικήτρια έχει ήδη αποπεμφθεί, για τον ίδιο λόγο.
«Από ό,τι φαίνεται, έχουμε και κάποια επιπλέον ευρήματα σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια θα έχουμε και τον έλεγχο των πτυχίων ξένων γλωσσών για να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο όλων των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται για εμάς», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ασθενών, ή πρόβλημα στην ασφάλεια της περίθαλψης τους, τόνισε:
«Δεν είναι τα ευρήματα σε τέτοια έκταση, που να πει κάποιος ότι υπάρχει γενικευμένη ανησυχία, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε όσους έχουν εξαπατήσει το ελληνικό κράτος, καταθέτοντας πλαστούς τίτλους. Ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας, καταλαβαίνετε ότι αυτό έχει έναν επιπλέον κίνδυνο.
» Ένας με πλαστό τίτλο -δε λέω την κραυγαλέα περίπτωση της Σκύρου που είναι, αν θέλετε, η πιο ακραία- ή παρόμοιες περιπτώσεις σε ιατρικό προσωπικό, είναι ασφαλώς πιο ευαίσθητες σε αυτόν τον χώρο».
Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην περίπτωση του γιατρού με τα πλαστό πτυχίο στη Σκύρο, τόνισε ότι η διαδικασία ελέγχου του είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια, μετά από καταγγελία πολίτη.
» Στο ερώτημα αν κινδύνευσε κάποιος από τις υπηρεσίες του, ο υπουργός Υγείας είπε πως «δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν κάτι τέτοιο», ωστόσο συνεχίζεται ο έλεγχος.
«Φαίνεται ότι υπήρχε κάποιος αδικαιολόγητα μεγάλος πλουτισμός του συγκεκριμένου γιατρού, που ελέγχεται με ποιον τρόπο συνέβη. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ελεγχθεί τα πάντα για όλους», τόνισε.
Από την πλευρά του, ο Πελοπίδας Καλλίρης, γγ του υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι «έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι όσων εργάζονται στο Υπουργείο Υγείας» και συμπλήρωσε:
«Πέραν των πτυχίων ελέγχουμε και τα απολυτήρια λυκείου. Έχουμε και πλαστότητες απολυτηρίων λυκείου σε κάποιες περιπτώσεις. Ήδη, έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες. Έχουν και ποινικές ευθύνες. Έχουν αποσταλεί στον εισαγγελέα αυτές οι περιπτώσεις. Θα τελειώσει ο έλεγχος στο τέλος του 2014 για όλους τους εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς».

  ethnos.gr

Οι άνθρωποι θα διακτινίζονται.....Εγινε το πρώτο βήμα


Οι άνθρωποι θα διακτινίζονται. Εγινε το πρώτο βήμα

Ακριβή τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών σε απόσταση τριών μέτρων κατάφεραν να πραγματοποιήσουν Ολλανδοί επιστήμονες και πλέον οι ερευνητές αισιοδοξούν για την τηλεμεταφορά ολόκληρων ανθρώπων από το ένα μέρος στο άλλο.
Το όφελος θα είναι η δημιουργία του «κβαντικού διαδικτύου», που θα διασυνδέει αστραπιαία εξίσου γρήγορους κβαντικούς υπολογιστές.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόναλντ Χάνσον του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Ντελφτ (ενός εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πολυτεχνείων), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science».
Ο Χάνσον δήλωσε ότι οι νόμοι της Φυσικής δεν απαγορεύουν την τηλεμεταφορά μεγάλων αντικειμένων άρα και ανθρώπων. Όπως είπε, κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον δεν αποκλείεται οι άνθρωποι να διακτινίζονται ακόμη και στο διάστημα.
Οι ερευνητές έδειξαν, με το νέο πείραμά τους, ότι είναι δυνατό να τηλεμεταφερθούν, και μάλιστα με 100% αξιοπιστία, πληροφορίες, κωδικοποιημένες σε υποατομικά σωματίδια, ανάμεσα σε δύο σημεία που απέχουν τρία μέτρα. Η τηλεμεταφορά βασίζεται στο μυστηριώδες φαινόμενο της κβαντικής «εμπλοκής» ή του κβαντικού «εναγκαλισμού», κατά την οποία η κατάσταση ενός σωματιδίου επηρεάζει αυτόματα την κατάσταση ενός άλλου μακρινού σωματιδίου (κάτι που καθόλου δεν άρεσε στον Αϊνστάιν, επειδή δεν μπορούσε να το εξηγήσει).
Στο ολλανδικό πείραμα χρησιμοποιήθηκαν «εναγκαλισμένα» ηλεκτρόνια παγιδευμένα μέσα σε κρύσταλλο διαμαντιού σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Οι ερευνητές πέτυχαν την τηλεμεταφορά τεσσάρων διαφορετικών καταστάσεων των υποατομικών σωματιδίων που η κάθε μία αντιστοιχούσε σε μια μονάδα κβαντικής πληροφορίας (qubit) – κατ” αντιστοιχία των συμβατικών δυαδικών μονάδων ψηφιακής πληροφορίας (bit).
Βασικός στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν έναν ισχυρό κβαντικό υπολογιστή, ο οποίος θα μπορεί να δουλεύει με έναν μεγάλο αριθμό «εναγκαλισμένων» κβαντικών μονάδων πληροφοριών (qubits), κάτι όμως που δεν έχει ακόμη καταστεί εφικτό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου