27.7.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, 
ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ


 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (τα 69 μπλόκα) να κηρύξει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ως αφετηρία της έναρξης του νέου κύκλου κινητοποιήσεων. Καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της Αρκαδίας και σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους της Πελοποννήσου να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΓΑ στην Τρίπολη την Παρασκευή στις 29 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί.
 Οι αγρότες της Αρκαδίας πρέπει να καταλάβουν ότι εκτός από παχιά λόγια δεν θα πάρουν τίποτε άλλο εάν δεν αγωνιστούν για αυτό. Αμφίβολη είναι ακόμα και η έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ επειδή η κυβέρνηση δεν έχει λύσει το πρόβλημα που αφορά τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων εκτιμητών του Οργανισμού. Ενώ ο υπουργός που τόσα όμορφα λόγια μας είπε στην επίσκεψη του στην Αρκαδία μέσα στην βουλή απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ είπε ότι δεν είναι βέβαιο εάν και από πού θα βρεθούν τα χρήματα για αποκατάσταση των πληγέντων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  Ο ΕΛΓΑ να πληρώσει τα οδοιπορικά στους ελεγκτές που εμείς έτσι και αλλιώς πληρώνουμε με το χαράτσι που από 1 ευρώ το έφτασαν στα 2/στρέμμα όταν κάνουμε αίτηση για αποζημίωση.
  Αποζημίωση στο 100% των ζημιών των πληγέντων σε παραγωγή εξοπλισμό και υποδομές. Κανένας συμψηφισμός με χρέη να δοθούν στους πληγέντες για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να καλλιεργήσουν την νέα χρονιά. Ο αυτοχρηματοδοτούμενος και ανταποδοτικός ΕΛΓΑ δεν δέχεται χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε καν το 20% των λειτουργικών εξόδων που έπρεπε να παίρνει.
  Έκτακτη χρηματοδότηση έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τα έξοδα και να σταθούν στα πόδια τους. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό να αφήσουν τα παραμύθια για ΠΣΕΑ και ταμεία ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που θα δώσουν ότι δώσουν και εάν δώσουν σε τουλάχιστον 5 χρόνια.
  Απαλλαγή από πληρωμή τουλάχιστον μέχρι την νέα σοδειά της επόμενης χρονιάς από εφορία, εισφορές ΕΛΓΑ ,ΟΓΑ ,ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη κτλ αλλά και από τις τράπεζες χωρίς τόκους και επιβαρύνσεις .Καμία κατάσχεση λογαριασμού.
  Να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών γιατί αν μείνει έτσι η κατάσταση τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιαστούν. Να ολοκληρωθούν τα έργα στην Τάκα, γιατί στην κατάσταση που είναι όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αρδευτικές ανάγκες των αγροτών, αλλά δημιουργούν και προβλήματα πλημμυρών στη γύρω περιοχή. Να σταματήσουν να φτιάχνουν βρυσούλες , μαντρούλες και αναπλάσεις καλά είναι και αυτά να γίνονται αλλά προτεραιότητα τα έργα προστασίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου