29.7.16

Νεκρό ήθελαν δικαστικό του Noor One

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΚΡΟΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΞΥΡΑΦΙΑ

Νεκρό ήθελαν δικαστικό του Noor One
Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποίησαν άνδρες του ΤΕΕΜ στο σπίτι δικαστικού του Εφετείου Πειραιά, στον οποίο άγνωστοι έστειλαν δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δικαστής, που στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του «Noor One», επιχείρησε να ανοίξει το δέμα, ωστόσο αντιλήφθηκε ότι περιέχει καλώδια και το πέταξε γρήγορα στην αυλή του σπιτιού του.
Στη συνέχεια, ειδοποίησε τις αρχές και σύντομα κατέφθασαν στο σημείο ειδικοί πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Μηχανισμών. Το δέμα-βόμβα εξουδετερώθηκε κατόπιν με ελεγχόμενη έκρηξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα βιβλίο και στο εσωτερικό της, εντοπίστηκαν κροτίδες και ξυραφάκια, τα οποία σε περίπτωση έκρηξης θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο δέμα είχε σταλεί αρχές Ιουνίου και στην πρόεδρο Εφετών, Ισιδώρα Πόγκα.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, πρότεινε αυστηρότατες ποινές για τους κατηγορούμενους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ειδικότερα, για τους κατηγορούμενους Γιαννουσάκη και Μπουρδούβαλη εισηγήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης + 10 έτη και πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Για τους τρεις Τούρκους Αγκάμπε, Σελιμπλί, Αχμεντάντ που συνελήφθησαν για την αποθήκη στο Κορωπί, η κ. Τρουπή πρότεινε την ποινή της ισόβια κάθειρξης +10 έτη και πρόστιμο 500.000 ευρώ. Επίσης εισηγήθηκε 20 χρόνια κάθειρξη για τους κατηγορούμενους Καρτσώνη και Πονιάντ, ενώ για Κοτσώνη, Φάρο, Κουρούβανη, Λάγιο και έναν Τούρκο, προτάθηκε ποινή δωδεκαετούς φυλάκισης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου