8.9.16

ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ! Συντρίμμια, καταστροφές και θάνατο άφησε πίσω της η Θεομηνία

ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ !!!
Οργή της φύσης μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικράτησε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας εχθές από την κακοκαιρία. 
Μπορεί να ήταν μόνο η πρώτη βροχόπτωση για το Φθινόπωρο που μας ήρθε αλλά αυτή ήταν αρκετή ώστε να διαλύσει στην κυριολεξία τα πάντα!
Καλαμάτα και Θερμαϊκός πνίγηκαν από το νερό που κατέβασε η ισχυρή προχθεσινή καταιγίδα.
 Η θεομηνία που έπληξε για τα καλά τη Πελοπόννησο, εκτός από τρομερές ζημιές σε οχήματα, δρόμους και σπίτια, κόστισε και την ζωή σε τέσσερις ηλικιωμένους ανθρώπους στις περιοχές Πήδημα, Θουρία, στην πόλη της Καλαμάτας και στο χωριό Βλαχιώτη Λακωνίας.
 Συγκεκριμένα, ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας. Πρόκειται για ηλικιωμένο, που παρασύρθηκε και πνίγηκε σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν δίχως έλεος και την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από πλημμυρισμένο υπόγειο
σπιτιού στην περιοχή Πήδημα Μεσσηνίας και μία από υπόγειο διαμέρισμα στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ νεκρός είναι και ένας 80χρονος στο χωριό Θουρία.
Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, που παρέσυραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν, ενώ περισσότερες από 350 ήταν οι κλήσεις για βοήθεια, που δέχτηκε η Πυροσβεστική.
Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στην Στούπα της Μάνης αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα.
 Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής με ότι μέσο διέθεταν προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους και να βγάλουν τα νερά από τα σπίτια τους.

Από τις πλημμύρες δεν γλίτωσε ούτε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, που έχει κλείσει
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τις επόμενες ημέρες είχαν προγραμματιστεί αφίξεις 7.000 ατόμων που θα έρχονταν στη Μεσσηνία για διακοπές, αλλά κυρίως για συνέδρια.

 Χάος και στην Ηλεία

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, η περιφέρεια μαζί με το δήμο, έχουν διαθέσει μηχανήματα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να καθαριστεί το οδικό δίκτυο, κυρίως σε ορεινές περιοχές.
Παράλληλα, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από νέες βροχοπτώσεις, μέσα στις επόμενες ώρες».
Όσον αφορά το κύμα κακοκαιρίας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως «ήταν τόσο έντονη η βροχόπτωση, που εάν δεν είχαμε προχωρήσει εγκαίρως σε καθαρισμούς χειμάρρων και αποστραγγιστικών καναλιών, τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη».

Πανικός και στον Θερμαϊκό
Εν τω μεταξύ, μία γυναίκα αγνοείται στον Δήμο Θερμαϊκού, περιοχή που επλήγη επίσης από σφοδρή βροχόπτωση. Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της ενημέρωσε τηλεφωνικά το πρωί το Α.Τ. Μηχανιώνας ότι αγνοείται η τύχη της. Κατά τον ίδιο, τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν προχθές το βράδυ, όταν η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της.
Ο ίδιος φαίνεται να την συμβούλευσε να σταθμεύσει το όχημα και να το εγκαταλείψει. Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της. Γύρω στις 5 τα ξημερώματα βρέθηκε το αυτοκίνητο, αλλά η γυναίκα δεν βρισκόταν στο εσωτερικό του.
Για «βιβλική καταστροφή» από την κακοκαιρία στον Δήμο Θερμαϊκού έκανε λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης. Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και ξεριζώθηκαν δέντρα σε Αγία Τριάδα, Επανομή και Μηχανιώνα.
Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην περιοχή με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια της ΕΥΑΘ και να βγουν τα λύματα στους δρόμους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, η Πυροσβεστική δέχθηκε 1.000 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Σπάρτη: Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή των Μολάων
Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε προχθές αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάστηκαν από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.
Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.
Στα σημεία όπου δημιουργήθηκε πρόβλημα, έσπευσαν συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με ανασκαφικά μηχανήματα επιχείρησαν να διορθώσουν τις βλάβες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου