26.10.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 76η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ορίζουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα γίνουν στηv έδρα του Νομού, ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2016.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ της πόλεως και όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών.

ΦΩΤΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ των ελλιμενισμένων και ναυλοχούντων στο λιμάνι πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2016.

TΡΙΤΗ  27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ώρα 10.00: ΟΜΙΛΙΕΣ και εορταστικές εκδηλώσεις σε ειδικές συγκεντρώσεις των Σχολείων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης.
Ώρα 11.00: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ από μαθητές και μαθήτριες, επί της Κεντρικής Πλατείας, στους ανδριάντες των Ηρώων και στην Παραλία, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 11.30: Εορταστική Εκδήλωση  στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ», για τους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών και Οργανισμών.
Την εορταστική εκδήλωση με τίτλο : «ΟΧΙ θα πολεμήσουμε- θα νικήσουμε» θα επιμεληθεί το 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
Ώρα 12.00: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ από Φοιτητές Παν/μίου Πελοποννήσου, Σπουδαστές ΤΕΙ Καλαμάτας, μαθητές και μαθήτριες, προσκόπους και οδηγούς, στις προτομές των Ηρώων επί της Πλατείας 23ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.


ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Ώρα 07.00:  ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τις οδούς της πόλης και θα παιανίσει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 8.00: ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στο χώρο της πλατείας 23ης Μαρτίου κατά την οποία θα αποδοθούν τιμές από στρατιωτικό άγημα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ώρα 10.15: ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος. Ακολούθως, εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τη Θεολόγο του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας κα. Τσιάγκρα Σταυρούλα, με τίτλο: «Ιστορικό-Μνήμες και απόηχοι στη σύγχρονη εποχή»
ΜΕΤΑΒΑΣΗ Αρχών, Οργανώσεων και Κοινού από τον Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ προ του Ηρώου των Πεσόντων.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Μνημείο των Ηρώων από τους κ.κ.: α) Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, β) Εκπρόσωπο Βουλής, γ) Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, δ) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, ε) Δήμαρχο Καλαμάτας, στ) Ένωση Αποστράτων Στρατού Ξηράς Ν.Μεσσηνίας και ζ) Εκπρόσωπο όλων των Παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων του Νομού.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων.   
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
ΜΕΤΑΒΑΣΗ σε πομπή, Αρχών, Εκπροσώπων Οργανώσεων και Κοινού στο χώρο της παρέλασης, επί της Κεντρικής Πλατείας.

Ώρα 11.15: ΠΑΡΕΛΑΣΗ προ των επισήμων με την εξής σειρά:
Φιλαρμονική Δήμου Καλαμάτας, Μαθητές και Μαθήτριες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Χορευτικός Όμιλος «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αγία Τριάδα», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Τμήμα Εθελοντριών Νοσηλευτικής Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ., Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, Οι φίλοι της Παράδοσης, Τμήμα Τοπικής Εφορίας Οδηγών και Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: Οδός Αριστομένους μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου.
ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ: Επί της Κεντρικής Πλατείας.

Ώρα 17.31: ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου. 
 
 Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος
Τη Βουλή θα εκπροσωπήσει ο Βουλευτής Συριζα Ν.Μεσσηνίας κ. Πέτρος Κωνσταντινέας

Προσέλευση επίσημων προσκεκλημένων στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι 10.10΄.

Παρακαλούνται όπως ρυθμίσουν τα σχετικά με:
  • Τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
  • Την παράταξη και απόδοση Τιμών ο  Α.Δ.Φ.Κ.
  • Την τήρηση της τάξης, η Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας.

-          Τελετάρχες ορίζουμε τους κ.κ. α) Ηλιόπουλο Ηλία, πρώην υπάλληλο Δήμου Καλαμάτας, β) Καραμπέτσο Δημήτριο, υπάλληλο Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
-          Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης έχει ο κ. Χρήστος Φούλιας., Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.


  ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ – ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου