31.10.16

Παραδοχή Παππά: Πήγα στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου, για να προμηθευτούμε προϊόντα για τα σούπερ μάρκετ


Παραδοχή Παππά: Πήγα στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου, για να προμηθευτούμε προϊόντα για τα σούπερ μάρκετ

Για το ζήτημα του ταξιδιού στη Βενεζουέλα μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος βρίσκεται στα Panama Papers απάντησε σήμερα στον Real ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι πρόκειται για «προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις'» και πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση αυτή τη στιγμή. «Πρόκειται για μια προσπάθεια της Ν.Δ να δημιουργήσει εντυπώσεις» σχολίασε ο Νίκος Παππάς, παραδέχθηκε ωστόσο ότι το ταξίδι όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά και ότι σε αυτό συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν μια επίσκεψη που είχε στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Α. Τσίπρα στη Βενεζουέλα, αλλά και να προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας.
Όπως υπογράμμισε:
«Πρόκειται για μια προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις. Όντως έγινε αυτό ταξίδι, συνοδεία και άλλων ατόμων, καθώς υπήρχε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να επισκεφθεί τη χώρα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό.
Κανείς καταλαβαίνει ότι δεν είναι τυχαία αυτή η στοχοποίηση αυτή τη στιγμή. Είναι αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας. Οποιος αφήνει τέτοια υπονοούμενα, καλά θα κάνει να σκεφτεί γιατί οι βουλευτές της ΝΔ έτρεχαν πανικοβλητοι όταν πέρασε η διάταξη για μη εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες εξωτερικού.» ανέφερε ο κ. Παππάς.
Η αποκάλυψη
O Ελεύθερος Τύπος ότι ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου εντοπίστηκε να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τη διαπλοκή, είναι ο άνθρωπος το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα περίφημα Panama Papers ως εκπρόσωπος offshore εταιριών με έδρα τον Παναμά, τις Σεϊχέλες και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις οποίες διαχειρίζεται από την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αρτεμίου σε γραπτή του δήλωση είχε παραδεχθεί πως επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και υποστήριξε ότι μετέβη εκεί για να κομίσει επενδυτική πρόταση. Ωστόσο, η «σιγή ασυρμάτου» από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για τις αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Κύπριο δικηγόρο προκαλεί πολλά ερωτήματα.
Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει σήμερα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρτέμης Αρτεμίου συνεργάζεται με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, αφού 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία βρέθηκε με τον νυν υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας, μάλιστα, Παππάς και Αρτεμίου συναντήθηκαν και με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονταν στη Βενεζουέλα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου