7.11.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Απόληξη περιμετρικού και Λακωνικής

Με έγγραφό της, η αρμόδια για την κατασκευή του περιμετρικού ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών απαντά σε αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας και προκύπτουν τα εξής, σε συνδυασμό με όσα είχαν ζητηθεί από το Δήμο Καλαμάτας, με το από 28 Σεπτεμβρίου 2016 έγγραφό του:
1. Θα τοποθετηθούν από την κοινοπραξία «Μορέας» τα απαραίτητα στηθαία ασφαλείας στη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με την οδό Λακωνικής.
Η Λακωνικής, στο σημείο όπου θα συναντά την απόληξη του περιμετρικού και ακριβώς μετά τη γέφυρα του χειμάρρου Κερεζένια, θα κλείσει και θα μετατραπεί σε αδιέξοδο, για λόγους ασφαλείας. Επομένως, ο κατευθυνόμενος μέσω Λακωνικής προς Βέργα, αφού περάσει τον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα, θα στρίβει αριστερά στο πρώην «Πράσινο Πάρκο» και κατόπιν δεξιά στον περιμετρικό, τον οποίο θα ακολουθεί μέχρι του σημείου όπου αυτός θα μεταπίπτει στη Λακωνικής, βορείως του κτήματος Καρέλια. Το αντίστροφο θα κάνει ο ερχόμενος από Βέργα, για να εισέλθει στη Λακωνικής, στο προαναφερθέν ύψος.
Φυσικά, θα υπάρχει η εναλλακτική λύση, για να βγει κανείς από την Καλαμάτα προς Μάνη, να ακολουθήσει εξαρχής την οδό Παπαφλέσσα (πρώην Βασιλέως Γεωργίου), βορείως της Λακωνικής, η οποία στην απόληξή της θα ταυτίζεται με την απόληξη του περιμετρικού. Η αντίστροφη λύση για εύκολη είσοδο στην Καλαμάτα θα ισχύει για τον προερχόμενο από τη Μάνη.
2. Ο κλάδος εξόδου στη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με την οδό Αρτέμιδος (ισόπεδος κόμβος Αγιάννας) θα επεκταθεί από τον «Μορέα» κατά 40 μέτρα προς νότο, μέχρι την ήδη κατασκευαζόμενη νησίδα από έργο του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος Καλαμάτας θα φροντίσει για την πλακόστρωση στον κόμβο Αγιάννας και στους κλάδους του κόμβου, ώστε να συμβαδίζει με εκείνη της εγκεκριμένης μελέτης ανάπλασης της Αρτέμιδος.
3. Η αρμόδια ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών γνωστοποιεί ότι δεν έχει αρμοδιότητα κατασκευής έργων στην οδό Αθηνών, όπως ενός τεχνικού έργου γεφύρωσης στο ρέμα ανατολικά του κόμβου Καρέλια, όπου η Αθηνών συναντά τη συνδετήρια με τον περιμετρικό οδό. Το έργο θα εκτελέσει ο Δήμος Καλαμάτας.
4. Αναφέρει, επίσης, ότι δεν προβλέπεται η διαμόρφωση του πλάτους του οδοστρώματος στο τμήμα της Αρτέμιδος βορείως του κόμβου Αγιάννας σε 7 μέτρα και προτείνει αυτό να το πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας, όταν υλοποιηθεί η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως της περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου