11.11.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» - «Υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη του καπνίσματος»

Ημερίδα με θέμα «Υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη του καπνίσματος» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα HeartII«Μαθαίνω να μην καπνίζω».
Το «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» έχει ως σκοπό την πρόληψη του καπνίσματος στους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου καθώς και Α’ Λυκείου. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρέμβαση
είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο για:
1.    Τις βλάβες του καπνίσματος.
2.    Την εξάρτηση από το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού.
3.    Τους αιτιολογικούς παράγοντες έναρξης του καπνίσματος, δίνοντας έμφαση στην επιρροή της παρέας και της διαφήμισης.
4.    Την κινητοποίηση τους για την ανάληψη προσωπικής ευθύνης για την προστασία του εαυτού τους από την εξάρτηση του καπνίσματος.
Παρόντες στην παρουσίαση του προγράμματος, η οποία έγινε από την κα Αθηνά Λυρώνη, υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος HeartII–Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα υγείας κ. Βασίλης Σιδέρης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη,  ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος.
Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε το σύνολο των συμμετεχόντων στον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη για την πρωτοβουλία που πήρε για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία, καθώς και τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Γεωργίου Δ. Μπεχράκη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου