8.11.16

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ -ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΤ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ε. ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ - ΡΕΤΣΙΛΑ , ΠΡΩΤΗ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στις 03 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ.,  Τιμητική Εκδήλωση στο Αμφιθέατρο  «Νικόλαος Πολίτης», της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, αφιερωμένηστην ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίος  Πελοποννήσου κ. Ευρυδίκη Αντζουλάτου- Ρετσίλα,  πρώτη Κοσμήτορα της Σχολής, με συμμετοχή πολλών καθηγητών,  φοιτητών/φοιτητριών και πολιτών της Καλαμάτας.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Αν. Καθηγητής  Βασίλειος  Κωνσταντινόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναπλ. Πρύτανης Καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Αν.  Καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Αν. Καθηγητής Βασίλειος  Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ανέγνωσε και  χαιρετισμό  του  Κοσμήτορος  Καθηγητού  Αλεξίου Γ. Κ. Σαββίδη, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, και εκπρόσωπος των φοιτητών Άρτεμις Διαμαντοπούλου.
Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης, ο Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο της τιμωμένης, η Μόνιμη Επίκουρος Καθηγήτρια Ιωάννα Σπηλιοπούλου, που μίλησε για τη συμβολή της στη Μουσειολογία, και ο Αν. Καθηγητής Θανάσης Χρήστου, ο  οποίος μίλησε για την ιστορική διάσταση στο έργο της.
Προβλήθηκαν επίσης σκηνές από το  μουσειολογικό  έργο  της, με φροντίδα της  Επίκ. Καθηγήτριας  Ιωάννας Σπηλιοπούλου.
Κατόπιν, τον λόγο έλαβ εη κ. Ευρυδίκη Αντζουλάτου -Ρετσίλα, η οποία ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή εκδήλωση, με έκδηλη τη συγκίνησή της.
Στην κ.  Αντζουλάτου - Ρετσίλα η Σχολή απένειμε δια του Αν. Πρύτανη Γ. Ανδρειωμένου ΕΠΑΙΝΟ για το συγγραφικό, διδακτικό, διοικητικό και κοινωνικό της έργο, το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών προσέφερε δώρο με  κότινο ελαίας και ο Αν. Καθηγητής Θανάσης Χρήστου ένα προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του.
Ήταν μια σεμνή Tιμητική Eκδήλωση, αντάξια της μεγάλης προσφοράς της κ. Ευρυδίκης Αντζουλάτου - Ρετσίλα στην εκπαίδευση, στην επιστήμη και στην κοινωνία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου