«Αφού το έγραψε το NEWSMESSINIA ... έτσι είναι»!

26.12.16

Aυτοκινητοβιομηχανία παραδίδει «μαθήματα» φίμωσης της πεθεράς

Aυτοκινητοβιομηχανία παραδίδει «μαθήματα» φίμωσης της πεθεράς
Μη μου πείτε πως δεν έχετε βρεθεί σε εορταστικό τραπέζι και να μην έχετε βαρεθεί τη ζωή σας από μεγαλόφωνες ατέρμονες συζητήσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας εκνευρίσουν. 

Μια έρευνα για λογαριασμό της Ford σας επιβεβαιώνει. 

Η εταιρία αναζήτησε τη λύση, για πάμε…

 Η τεχνολογία καταστολής θορύβων θα εφαρμόζεται στα ακουστικά – αλλά χωρίς τα ακουστικά! Η Ford πιστεύει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε τι – και το σημαντικότερο ποιον – ακούτε μέσα στα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια.«Τοποθετήστε τα μικρόφωνα και τα ηχεία στο σωστό μέρος και η τεχνολογία καταστολής θορύβων θα σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγετε τίνος τη φωνή θέλετε να ακούτε και ποιους να … ‘φιμώσετε’» δήλωσε ο ειδικός θορύβων της Ford, Dr. Ralf Heinrichs. «Αυτό είναι ιδανικό μετά το Χριστουγεννιάτικο γεύμα, όπου τα νεύρα είναι λίγο τσιτωμένα μετά από το φαγητό και το αλκοόλ, σε πολυθρόνες με ενσωματωμένη τεχνολογία ακουστικών».
Η τεχνολογία καταστολής θορύβων χωρίς ακουστικά ήδη υπάρχει στα αυτοκίνητα Ford, με συστήματα που ανιχνεύουν ανεπιθύμητους θορύβους χρησιμοποιώντας μικρόφωνα τοποθετημένα πάνω από τα κεφάλια οδηγού και επιβατών, και μεταδίδοντας ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης μέσω του ηχοσυστήματος και των ενισχυτών του.
Το επόμενο τεχνολογικό άλμα αναμένεται να είναι οι εξατομικευμένες ακουστικές ζώνες. Με μικρόφωνα και ενισχυτές τοποθετημένα στα προσκέφαλα, οι επιβάτες μπορούν να τηλεφωνούν, να ακούνε μουσική ή να παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους ή να πρέπει να φοράνε ακουστικά.
 newsauto.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου