26.12.16

Στη Συρία αναφέρθηκε και ο Πάπας στο Βατικανό

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, στον απόηχο της επίθεσης στο Βερολίνο.
Χριστούγεννα  και οι εικόνες που έφτασαν από όλο τον κόσμο είναι ενδεικτικές του κλίματος. Κατάνυξη στη Βηθλεέμ αλλά και στις απελευθερωμένες από το Ισλαμικό Κράτος πόλεις του Ιράκ, ενώ για τη σημασία της Ειρήνης μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην καθιερωμένη ευλογία του στο Βατικανό.
Και ενώ δεν λείπουν οι ανάλαφρες στιγμές τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη γιορτάζονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό το φόβο μιας τρομοκρατικής επίθεσης.
Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 30 χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν παρέστη στην καθιερωμένη λειτουργία των Χριστουγέννων λόγω του σοβαρού κρυολογήματος που την ταλαιπωρεί, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των Ανακτόρων. Η 90χρονη Ελισάβετ και ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, 95 ετών, κρυολόγησαν και οι δύο αυτήν την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να αναβάλουν κατά μία ημέρα την αναχώρησή τους για την εξοχική κατοικία τους στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας.

Μια ελπίδα για την ειρήνη σε έναν κόσμο που απειλείται από τους πολέμους και την τρομοκρατία πρόσφερε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος καλώντας τους πιστούς να θυμούνται τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και όσους πλήττονται από την οικονομική αστάθεια που προκαλείται από την «ειδωλολατρία του χρήματος».
Στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, το αποκαλούμενο
Urbi et orbi («Στην πόλη και την οικουμένη») ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας κάλεσε επίσης τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς να βρουν το θάρρος και να αφήσουν στην άκρη το μίσος ώστε «να γράψουν μια νέα σελίδα στην ιστορία» τους. Δεν παρέλειψε βέβαια να στιγματίσει τα όσα συμβαίνουν στη Συρία και ιδιαίτερα στο Χαλέπι. Ακόμη ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς να θυμούνται τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και όσους πλήττονται από την οικονομική αστάθεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου