29.12.16

Η επέλαση του χιονιά στην Στερεά Ελλάδα

Χρήσιμες πληροφορίες για όσους κινούνται προς τα εκεί και μας παρακολουθούν από το κινητό τους.

Σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας:


Χτυπήθηκε και η Εύβοια από τον χιονιά. 


Αυτή την ώρα χιονίζει παντού, εκτός από Χαλκίδα, όπου ρίχνει χιονόνερο.
Αλυσίδες χρειάζεται στο μεγαλύτερο οδικό δίκτυο του νομού, και συγκεκριμένα: Από το 16-48χλμ Χαλκίδας-Αιδηψού (εκεί έχει γίνει προσωρινή απαγόρευση των φορτηγών), από το 136-143χλμ Χαλκίδας-Αιδηψού, 44-55χλμ Καρύστου-Λεπούρων, ο δρόμος Γυμνό-Σέτα είναι προσωρινά κλειστός. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται οι δρόμοι Σταυρού-Αγ.Σοφίας, Στενή-Στρόπωνες και Αγ. Αθανασίου- Γλυφάδας.
  Δεκάδες νταλίκες έχουν σταματήσει, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα, στα διόδια της Τραγάνας.
Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά προσπαθούν να κρατήσουν το οδόστρωμα ανοιχτό και η τροχαία επιβάλει την χρησιμοποίηση αντιολισθητικών αλυσίδων στους οδηγούς των Ι.Χ. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην εθνική οδό.
Με νύχια και δόντια κρατούν ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο τα μηχανήματα της Νέας οδού στην περιοχή Θήβας-Τραγάνας, όπου το χιόνι είναι πολύ και η χιονόπτωση δεν έχει σταματήσει από τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Η κυκλοφορία των φορτηγών έχει απαγορευθεί για την Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα. 65 μηχανήματα του παραχωρησιούχου κινούνται από τον Άγιο Στέφανο έως την Φθιώτιδα. 4000 τόνοι αλάτι έχουν χρησιμοποιηθεί και η προμήθεια συνεχίζεται. Δεκάδες οχήματα οδικής βοήθειας κινούνται για την εξυπηρέτηση των οδηγών. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση στην εθνική οδό

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου