28.12.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αλληλεγγύη από ομογενείς

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, ο Μιχάλης Σούμπλης, εκπρόσωπος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και επέδωσε επιταγή εκ μέρους της ομογενειακής οργανώσεως, ως έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. 

Πρόκειται για ποσόν 6.000 ευρώ, που θα τεθεί στη διάθεση 32 οικογενειών της πόλης, ώστε οι οικογένειες αυτές, που επελέγησαν από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, να ψωνίσουν είδη που χρειάζονται. Η επιταγή δόθηκε σε εκπρόσωπο της τοπικής εταιρείας σουπερμάρκετ Αδελφοί Μουργή, ενώ οι οικογένειες που έχουν επιλεγεί, θα ειδοποιηθούν από την Πρόνοια, για να προμηθευθούν δωρεάν είδη που χρειάζονται.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες προς τους ομογενείς μας, που πάντοτε θυμούνται την ιδιαίτερη πατρίδα τους στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος, καθώς και προς τον κ. Σούμπλη.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ
ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σημειώνεται ότι, με προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας, 3.500 άτομα υποστηρίζονται από το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που σημαίνει 200 ευρώ ανά οικογένεια συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο το μήνα.
Επίσης, ο Δήμος προέβη σε διάθεση πίστωσης 4.500 €, ώστε να προμηθευτούν χοιρινό κρέας 260 οικογένειες (συνολικός αριθμός υποστηριζόμενων ατόμων: 751), για την εορταστική περίοδο. Για την προμήθεια κρεάτων, συνολικής ποσότητας 1.639 κιλών, ένα ποσοστό της δαπάνης καλύπτεται από το Δήμο και το υπόλοιπο από ιδιώτες.
Το Δημοτικό Παντοπωλείο προσέφερε αναγκαία είδη σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας.
Το Δημοτικό Εστιατόριο λειτούργησε, προσφέροντας συσσίτιο και ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε άπορους και άστεγους συμπολίτες μας, όπως θα δώσει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΗΡΩΟΥ
Πέραν των ανωτέρω, επισημαίνεται ότι, στη σημερινή συνάντηση, ο κ. Σούμπλης επέδωσε στο Δήμαρχο επιταγή συμβολικής στήριξης εκ μέρους της ίδιας ομογενειακής οργανώσεως, ύψους 200 ευρώ, για την ανέγερση ηρώου στη μνήμη των Μεσσηνίων πεσόντων στους εθνικούς αγώνες από το 1830 και μετά, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Αρκετοί έχουν δώσει συνεισφορές, προκειμένου να ανεγερθεί ηρώον και η προκήρυξη για τη δημιουργία του θα δημοσιοποιηθεί από το Δήμο μέσα στο 2017.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου